Mainos
Hemsworth-Thor ja Thompson-Valkyrie vaihtavat perinteiset skandinaaviset juhlatamineet Armanin mustiin. Men In Black: International pyrkii uudistamaan sarjaa vailla selkeää suuntaa.

Kaksi vuotta sitten Agentti H (Chris Hemsworth) ja Agentti T (Liam Neeson) voittivat maailmoja uhkaavan parven käyttäen vain älyään ja sarjan 7 deatomisoijia. Noin parikymmentä vuotta aiemmin Molly (Tessa Thompson) näki ensimmäisen muukalaisensa ja on siitä lähtien etsinyt tietään Men In Black -virastolle. Nykypäivänä Molly vihdoin onnistuu löytämään MIB-viraston. Molly saa koeajalle agenttinimen M ja ensimmäisenä tehtävänään päätyy suoraan suuren salaliiton keskelle Lontoon virastoon. Vaakalaudalla on jälleen koko maailmankaikkeus.

Mainos

Suunta on alavireinen

Men In Black: International on yritys herättää uutta virtaa jo väsähtäneeseen MIB-saagaan. Poissa on lähes kokonan Will Smithin ja Tommy Lee Jonesin agenttiseikkailujen piirroselokuvamainen sekoilu, ja suuntana on hieman vakavasti otettavampi, mutta silti huumoriin pyrkivä, kvasityylikäs sieluton klooni.

Tessan ja Chrisin kemiat toimivat hyvin yksiin Thor Ragnarökissa, ja molemmat olivat edellä mainitussa paljon hauskemmassa terässä. MIB: Internationalissa heidän välisestä kemiasta ei ole juuri tietoakaan, paria pientä hetkeä lukuunottamatta. Kummankaan karisma ei pure, eikä kummankaan karisma ei jaksa kantaa tätä väsähtänyttä ja laiskaa käsikirjoitusta.

“kummankaan päähenkilön karisma ei jaksa kantaa tätä väsähtänyttä ja laiskaa käsikirjoitusta”

Onton tarinan sisällä on pieniä hetkiä, jotka eivät kuitenkaan saa tarpeeksi pontta kasvaakseen elokuvaa kantavaksi voimaksi. Sarja erilaisia hetkiä ei jaksa viihdyttää ja vitsitkin kovasti ontuvat. Ehkäpä elokuva ei olisi maistunut niin puulta, jos aiemmat kolme osaa olisi jäänyt näkemättä. Siltikin elokuvasta jäisi käteen lähinnä pahvinen sivumaku.

Elokuvan pahikset ovat cooleja ja näennäisesti ne ovat iso uhka ympäristön muokkauskyvyillään. Valitettavasti pahikset ovat alikäytettyjä ja lähinnä tuntuvat tarinallisesti teennäisiltä esteiltä esteiden vuoksi.

Kannattaako katsoa?

Men In Black: International ajelee hitaasti kohti metsää ja jättää lähinnä fiiliksen, että olisipa kiva, jos joku pyyhkisi muistini tästä ja saisin pari tuntia takaisin elämästä kivemmilla muistoilla.