Mainos

Michael Jackson oli popin kuningas ja yksi maailman suosituimmista artisteista. Jacksonin ura oli erittäin varikäs, ja siihen liittyi huomattavat määrät niin positiivista kuin negatiivistakin dataa. Michael Jackson: The Life of an Icon -dokkari käy läpi MJ:n historiaa aina pikkuskloddista tähden kuolemaan saakka. Valkaistu iho ja leikattu kuonokin selitetään, joten mitään ei jätetä arvailujen varaan.

Jackson

Michael Jackson: The Life of an Icon on kiinnostava dokumentti, mutta se on järjettömän hidastempoinen. Ensimmäinen tunti jauhataan Michaelin lapsuudesta ja uran starttaamisesta. Sitten käydään pikaisesti omituisuuksien kimppuun kuin puskista, ja taas jäädään vatvomaan puoleksi tunniksi tuottajien ja Michaelin täydellisiä välejä. Onneksi hieman yli puolivälin alkaa homma menemään kiinnostavaksi.

Mainos

Jackson Five

Jacksonin elämää ahdisti myös huhut pedofiliasta ja lapsiin sekaantumisesta tavalla tai toisella. Huhuttiin myös, että Jackson nukkui lapsen kokoisen nuken kanssa. Tätä sairasta puolta valotetaan myös dokkarissa. Kaikki alkoi vuonna 1993, jolloin Jacksonista laitettiin liikkeelle lapsiinsekaantumishuhuja. Oikeus totesi tuolloin huhut perättömiksi ja Jackson sopi asian huhujen keksijän kanssa. Sama setti toistui kymmenen vuotta myöhemmin, jolloin oikeutta käytiin asian tiimoilta melkein puolen vuoden ajan. Jackson todettiin jälleen syyttömäksi, eikä peofiliaväitteiden alkuunpanija saanut haluamiansa miljoonia. Jää jokaisen omaksi tulkinnaksi mikä Jacksonin seksuaalinen suuntautuminen oli: hetero, homo vai jotain muuta?

Kielari

Lopuksi Jackson menehtyi traagisesti lääkkeiden yliannostukseen, josta tuomion kuolemantuottamuksesta sai hänen henkilökohtainen lääkärinsä. Dokumentissa ei vielä paljasteta tätä, sillä tuomio astui voimaan vasta äskettäin.

Michael Jackson: The Life of an Icon on erittäin mielenkiintoinen dokumentti, joka sopii erityisesti Michael Jacksonin faneille. Se onnistuu myös koskettamaan ja vaikuttamaan kunnolla. Miinuspuolena on, että elokuvassa ei kuulla Jacksonin hittejä, edes taustamusana. Kaiken kukkuraksi lopussa paljastuu maittava twisti, kun selviää että elokuvan on tuottanut leffassa eniten itse itseään haastatellut David Gest.

KE

Mainos