Mainos

Luutnantti Frank Drebin (Leslie Nielsen) on LAPD:n etsivä, joka saa ensimmäisessä elokuvassa tehtäväkseen turvata Englannin kuningattaren vierailun kaupungissa. Kaikki asiat menevät kuitenkin käteen, eikä noloilta kömmähdyksiltä vältytä.

Toisessa leffassa Drebin joutuu ratkomaan ilkeän Quentin Hapsburgin salaisuudet ja estää tätä tuhoamasta koko kaupunkia. Kolmannessa leffassa puolestaan Drebin yrittää estää terroristien hyökkäyksen Oscar®-gaalassa, jossa luonnollisesti kakki menee niin ikään keturalleen.

1

Mainos

Police Squad! – Hei me pamputetaan! -tv-sarjan spin-offina syntynyt Mies ja Alaston Ase -trilogia on hulvaton crazykomediaspektaakkeli, jota vetää liki kasikymppiseksi elännyt viimeisiin päiviinsä asti näytellyt koomikko Leslie Nielsen. Leffat nojaavat puhtaasti Nielsenin komiikkaan ja älyttömiin käsikirjoituksellisiin epäolennaisuuksiiin.

2 1/2

Kaikki kolme leffaa on nyt tuupattu samaan pakettiin, mutta harmillisesti vain DVD-versioina. Kuvanlaatu on ok, mutta teräväpiirtoisuutta se ei ole nähnytkään. Levyillä on omat lisäsisältönsä trailereineen yms., mutta syvempää making offia olisi kyllä kaivannut.

3 1/3

Leslie Nielsenin Mies ja alaston ase -trilogia on kaikenkaikkiaan loistava boksi, joka soveltuu 80-luvulla lapsuutensä elänneen aikuisen lisäksi myös lukemaan oppineille uusien sukupolvien lapsille, huikean hauskana viihdepakettina. Tämä trilogia on yksi kulttuurisivistyksen virstanpylväs, joka kuuluu olla nähtynä useampaan kertaan.

Mainos