Mainos

Välde (Mikko Neuvonen) on koulussa päähän potkittu nuori mies, jonka haaveena on kokea jotain suurempaa kuin Pohjois-Suomen tylsät maisemat. Välde ihastuu Pikeen (Sanni Kurkisuo), joka on yksi koulun suosituimmista tytöistä. Pike voittaa Miss Farkku-Suomi -kilpailun ja pääsee Suosiki-lehden kanteen. Välden mahdollisuudet kaunottareen näyttävät heikkenevän päivä päivältä. Poika pistää bändin pystyyn ja yrittää saada rakkaansa sydämen musiikin avulla. 

 

Rokkari

Mainos

 

Elokuvassa tavoitellaan Pitkä Kuuma Kesä -leffan meininkiä. Musiikki toimii kimmokkeena uuteen elämään ja mikään tavallinen ei ole siistiä. Leffa lähtee käytiin mielenkiintoisesti, mutta lässähtää puolivälissä. Farkku Suomessa on liikaa hitaita kohtauksia, jotka eivät vie elokuvaa tarpeeksi pontevasti eteenpäin. 

 

Tanssi

 

Punk-rock -meininki on ihan toimivaa ja siitä olisi voinut ammentaa vielä lisää tähän elokuvaan. Jostain syystä leffan on annettu kuitenkin valmistua puolivalmiina tuotoksena, joka ei pääse tavoitteeseensa suomalaisena huippumusiikkielokuvana. 

 

Ekstroissa on lyhyt dokumentti elokuvan teosta. Siinä haastatellaan niin näyttelijöitä kuin ohjaajaakin. Lisäksi mukaan on ympätty päätähtien haastattelut, mutta todellinen floppi onkin, että samat haastattelut on kuultu jo dokumentissa.

SS

 

Mainos