Mainos
Mission: Impossible – Fallout on oletettavasti viimeisimpiä tai viimeinen nykymuotoinen M:I-elokuva. Tom Cruise on tiedottanut tekevänsä näitä niin kauan kuin kunto kestää, mutta ainakin vakio-ohjaaja Christopher McQuarrie on silminnähden aivan piipussa koko elokuvasarjan kanssa.

Mission: Impossible – Falloutissa Ethan Hunt on selvästi aiempaa rapakuntoisempi ja haparoivampi. Vastaansa IMF saa salaperäisen syndikaatin, joka haluaa posauttaa muutaman ydinpommin. Huntin ja tämän tiimin on löydettävä anastetut plutonium-pallot ennen kuin maailma räjähtää.

Mainos

Hidastempoinen tarina, mutta aidot stuntit

Uusin M:I-elokuva on tuttuun tapaan matkailuelokuva, jossa reissataan ympäri tellusta tekemässä tuhoja tuttujen metropolien infraan. Nyt sekoillaan mm. Lontoossa, Ranskassa ja vuoristoissa.

Näyttelijäkaarti on sama kuin edellisessä leffassa. Uutena tulokkaana on Teräsmiehen roolista irtisanoutunut brittitähti Henry Cavill. Cavill onkin pöyhkeine reisiharjoineen vekkulein hahmo koko kavalkaadissa. Cruise virnuilee edelleen tuttulla tavallaan, mutta enemmän miehen kasvoilla nähdään ”peura ajovaloissa” -ilmeitä flirttien sijaan.

Itse elokuvan tarina on poikkeuksellisen kuivakka. Elokuvalla on kestoa peräti 2,5 tuntia, josta vain viimeinen puolituntinen on todella päräyttävää, tuttua Mission: Impossible -laatua. Kaikki muu on pohjustusta loppuun, joka ei aivan kietaise mukaansa kuten edelliset.

Toimintakohtauksia on silti riittävä määrä. Parasta on se, että kohtaukset on tehty oikeasti. Tietokoneella on väritetty vain joidenkin kohtausten taustoja ja atmösfäärejä. Kaikki muut ovat oikeita stuntteja – jopa elokuvan lopussa tapahtuva Cruisen tippuminen helikopterista.

IMAX + 4K = <3

Falloutin 4K-versio on kerrankin huikeampi kuin Blu-ray, sillä elokuvassa on kaksi isoa IMAX-kohtausta, jotka näyttävät ällistyttävän yksityiskohtaisilta 4K:na. Elokuva on muutenkin uuden kuvaajan, Ex Machinan sinematograafferin Rob Hardyn ansiosta erittäin näyttävä, joten yksityiskohtia kelpaa tuijottaa.

Ääniraita on toteutettu Dolby Atmosina, joka lisää tilantuntua kaiuttamalla ääntä kotiteatterikatsojan ylä- ja alapuolelle. Kombo toimii.

Kiinnostavat ekstrat nappaavat mukaansa

Bonusaineisto toimitetaan erillisellä levyllä. Kerrankin voidaan sanoa, että ekstrat ovat mielenkiintoiset, sillä vajaan tunnin mittaisen making offin katsoo aivan huomaamatta kokonaan. Kooste käsittelee elokuvan stuntteja juurta jaksain. Näissä onkin tuijottamista, sillä kaikki on tehty oikeasti ja jokainen niistä sisälsi valtavia riskejä. Cruise mursi myös jalkansa yhtä stunttia tehdessä, ja tämä kohtaus löytyy jopa elokuvasta.

Kiinnostavaa on myös elokuvan säveltäjän esittelemät kohtaukset, joissa musiikki on pusettu yksinkertaisiin palasiin.

Mission: Imbossible – Fallout on keskinkertainen M:I-elokuva, mutta ihan viidyttävä toimintaleffa ylipäätänsä. Ensimmäinen puolisko haukotuttaa ja unettaa, mutta lopussa on viihdettä alunkin edestä.

Mainos