Mainos

IMF-agentti Ethan Hunt (Tom Cruise) neppailee Moskovassa, kunnes onnistuu toimillaan räjäyttämään Kremlin. Tai niin ainakin maailma luulee ja Yhdysvaltain presidentti pistää vireille ”Ghost Protocolin” ja Kremlin terroripommituksesta syytetyn IMF-agentin Ethanin osaston toiminta lopetetaan. Ilman taustatukea tai apuvälineitä Ethanin täytyy puhdistaa agenttiosastonsa nimi ja estää uusi ydinvoimainen terrori-isku San Franciscoon. Ethan joutuu suoriutumaan tehtävästä yhdessä IMF:stä eronneiden agenttien kanssa tietämättä kokonaan ruotsalaisen terroristiryhmän erikoisia motiiveja.

Pilvenpiirtäjä

Mission: Impossible 4 tuo viihdyttävän agenttitoimintaseikkailun takaisin valkokankaille. M:I 4 onnistuu olemaan varsin kelvollinen viihdepläjäys, johon oman hohtonsa meille suomalaisille tuo Samuli Edelmann, joka on päässyt suomalaisittain merkittävään rooliin rikollispahiksen kätyrinä. Edelmann esittää nihkeää ilkikurimus Wistromia, joka haluaa päästää Ethan Huntin pois päiviltä. Hunt on kuitenkin suomalaisveitikkoamme nokkelampi ja arvatenkin onnistuu väistelemään Eetelmannimme köyhiä tappoyrityksiä. Edelmannin hahmo on helppo unohtaa, eikä mies jää varmasti monenkaan amerikkalaisen mieleen. Samulia tuskin Jenkeissä asti siis tämän leffan pohjalta fanitetaan.

Mainos

Hiekkamyrsky

Kuten aina, taas seikkaillaan ympäri maailmaa. Tällä kertaa Ethan tiimeineen vierailee mm. Unkarissa, Venäjällä, Yhdistyneissä Arabiemiraateissa ja Intiassa. M:I 4: Ghost Protocol edustaa vaivatonta Hollywood-hömppää. Se on ehdotomasti sarjansa paras ja vauhdikkain osa ja toimii takuuvarmana suunnannäyttäjänä tulevillekin ohutsältöisille matkailuelokuville.

Alhaisella K-12 ikärajaluokituksella varustetun elokuvan huikea menestys takaa sen, että jatkoa seuraa varmasti.

BD-ekstroista löytyy muutama dokumentti kulissien takaa, joista mielenkiintoisin on ehdottomasti maailman korkeimman talon Burj Khalifan reunalla kikkailtu kuvaussessio.

KE

Mainos