Mainos

Heidi Murkoff keksi hyvän idean ollessaan raskaana: koska hän ei löytänyt mistään vastauksia omiin raskausajan kysymyksiinsä, päätti hän kirjoittaa kirjan raskaana olevan naisen elämästä. 

 

Kirjoittaminen kannatti. Kirjan jälkeen nimittäin ilmestyi painos jos toinenkin, nettisivu ja kaikki myi kuin häkä. Murkoff valittiin vuonna 2011 yhdeksi maailman sadasta vaikutusvaltaisesta henkilöstä Times-lehden toimesta.

Mainos

 

Miksi hän siis ei olisi lähtenyt itse tuottamaan samasta aiheesta tehtyä elokuvaa? No ehkä siksi, että elokuvasta ei tullut kovinkaan hyvä. Mutta ei se mitään, jos se myy silti.

 

Mitä odottaa kun odotat kertoo tarinan viidestä erilaisesta parikunnasta, jotka kaikki kamppailevat raskausasian kanssa enemmän tai vähemmän. Cameron Diazin Jules on maankuulu painonpudotusohjelman juontaja, joka tulee epähuomiossa raskaaksi osallistuttuaan julkkisten tanssikilpailuun. Isänä kukas muu, kuin kilpailun tanssiopettaja (Matthew Morrison).

 

Holly (Jennifer Lopez) puolestaan yrittää ja yrittää, mutta puolison (Rodrigo Santoro) kanssa ei millään tärppää. Tästä johtuen he siirtyvät jonottamaan adoptiolasta. Samaan aikaan lastentarvike- ja kirjakauppaa pitävä Wendy (Elizabeth Banks) laskee minuutteja ovulaatioon, jotta pääsisi tavoittelemaan elämänsä tähtihetkeä yhdessä miehensä Garyn (Ben Falcone) kanssa. Heilläkään ei mene ihan putkeen, mutta yrittänyttä ei laiteta.

 

Garyn isällä (Dennis Quaid) sen sijaan menee putkeen, kun uusi, nuori ja kuuma rouva (Brooklyn Decker) pamahtaa paksuksi ennen kuin asiaa on varsinaisesti ehditty edes ajatella. Ja tämä sopii erittäin kilpailuhenkiselle isälle enemmän kuin hyvin.

 

Ja sitten vielä yksi pari, keskenään kilpailevat nuoret pikaruokayrittäjät (Chance Crawford ja Anna Kendrick). Ensin vihataan, sitten rakastutaan ja sitten tullaan arvaamatta raskaakasi.

 

Sivujuonena nähdään puistossa ulkoileva Chris Rock –vetoinen isäryhmä, joka on viettämässä laatuaikaa isämäiseen tyyliin.

 

Ttk

 

Elokuva keskittyy pääsääntöisesti raskausajan murheisiin ja ilon hetkiin viiden erilaisen tarinan kautta. Fiilis on hyvä ja välillä hymyilyttää, mutta kovin syvälle ei väkisin väännetyn oloinen huumori uppoa.

 

Äitiyskutsu

 

Ajatuksen tasolla elokuva on must-katsottavaa kaikille raskaana oleville, vaikka sisältö jättääkin kylmäksi. Kuitenkin paremman puutteessa, kun kaikki hankitut vauvatarvikkeet on järjestelty jo viiteen kertaan ja vauvan syntymäänkin menee vielä aikaa, saa elokuvan katsomalla 110 minuuttia lisää sisältöä päivään.

 

HE

Mainos