Mainos
Tositapahtumiin pohjautuva, Aaron Sorkinin kirjoittama ja ohjaama Molly’s Game tiivistää olympiavoittaja Molly Bloomin hämmentävän nuoruustarinan kutkuttavaksi rikosdraamaksi.

Molly Bloom pärjäsi olympialaisissa kohtalaisen hyvin. Hänen paras sijansa kumparelaskussa oli olympiapronssi. Vakavan onnettomuuden myötä Molly otti omaa aikaa ja muutti Los Angelesiin ystävänsä nurkkiin. Enkelten kaupungissa Bloom pääsi kusipäisen Hollywood-nirsoilijan sihteeriksi, jonka viikoittainen harrastus tutustutti neitokaisen laittoman pokerin maailmaan. Vain muutamassa vuodessa Molly Bloom kahmi itselleen miljoonaomaisuuden ja pyöritti Yhdysvaltain suurinta kasinojen sivuraiteilla kulkevaa pokeribisnestä miljonääripohattojen kustannuksella.

Mainos

Molly’s Game on siitä mainio, että sen tarina on totta. Tarinan väkevyyttä voimistavat Oscar-pysteillä palkitut näyttelijät. Aaron Sorkinin debyyttiohjaus kuvattiin Hollywoodin mittapuulla pienellä budjetilla ja nopeasti, joten kuvauspäivät venyivät 12-tuntisiksi. Tämä ei näy näyttelijöistä.

Vaikka elokuva kertoo pokerista, ei se vaadi katsojalta pokeriymmärrystä. Pääasiassa ovatn ”rikokset” ja kaikki kerrotaan juurta jaksain. On silti selvää, että pokeria osaavat ymmärtävät hieman enemmän, miten kaikki oikein kävi teknisesti.

Tarinankerronta on hyvää sekä musiikki ja tunelma vetovoimaisia – lopputulos on erittäin toimiva.

Missä ekstrat?

Blu-ray on teknisesti tuttua laatua. Ekstroja on harmillisen vähän. Leffan tuotannosta kertova klippi on vain kolmeminuuttinen, eikä avaa faktoja sen syvemmin. Oivaa jälkkäriä Molly’s Gamelle onkin tietoverkkoselailu, josta selviää Mollyn tarina hieman tarkemmin. Mm. se, että yksi pokerihaista oli hyvin todennäköisesti Spider-Man-tähti Tobey Maguire ja se, että Mollylta takavarikoitu summa oli merkittävästi elokuvassa kuvattua suurempi.

Molly’s Game on loistava rikosdraama, jolla tappaa aikaa vaivatta 2,5 tuntia.