Mainos

Billy Bean (Brad Pitt) on omalaatuinen, mutta innovatiivinen baseball-joukkue Oakland Athleticsin toimitusjohtaja. Kun uusi pelikausi on alkamassa päättääkin sponsorit lyödä rahahanat kiinni ja entinen 14 miljoonan dollarin budjetti valahtaa neljäänsataantuhanteen dollariin. Billy joutuu rakentamaan joukkueensa aivan eri periaatteella uudelleen, mutta aivan yksin hän ei ole tilanteensa kanssa, sillä nuori Yalesta valmistunut matemaatikko antaa Billylle teoreettisia prosentteja kaikista pelaajista. Näiden prosenttien avulla Oakland A’s -joukkueesta kasaantuu omituisten otusten kerho, joka teki vuonna 2002 kahdenkymmenen voiton putken, kaikkien odotuksia vastaan.

Beane

Moneyball on tositapahtumiin perustuva draamaelokuva, joka aiheestaan huolimatta kahlitsee katsojan tehokkaasti istuimeen. Vaikka baseball ei olekaan lähellä jokaisen suomalaisen sudäntä, ei Moneyball-leffaa kannata missään nimessä jättää katsomatta, sillä se on laadukas henkilödraama valmentajasta, joka katsoi asioitaan eri näkökulmasta. Tämän tyyppisiä katselmuksia jokaisen kannattaisi aika-ajoin tehdä myös omassa elämässään, saadakseen arkeen ja juhlaan uutta potkua.

Mainos

Baseball

Bonus puolelta löytyy poistettuja kohtauksia, Billy Beanin periaatteita, pieleen menneitä kohtauksia, kulissien takaista meininkiä, joukkuen kasaamiskooste ja dokumentti oikean elämän tarinan sovittaminen elokuvaksi.

KE

Mainos