Mainos

Poika kohtaa syvänmeren mustekalan, josta tulee hänen moottorittoman romuautonsa moottori.

Paramount Animation ja Nickelodeon kertovat lastenelokuva Monster Trucksin myötä sadun pojille, jotka tykkäävät pääjalkaisista ja maastureista.

Elokuvassa paha öljy-yhtiö poraa öljylähteen toivossa maahan niin syvälle, että pora tekee kolon syvällä maan uumenissa olevaan lähteeseen. Lähteestä pompsahtaa maankamaralle kolme nilviäistä, joista kaksi vangitaan ja yksi pakenee. Paennut liero piiloutuu paikallisen autopurkamon kätköihin, 1954 vuosimallin Dodge Pickup Truckin sisuksiin. Pian auton omistaja sydänystävystyy merenelävän kanssa, mutta paha öljy-yhtiö on valmiina metsästämään Dodge RAM -maastureineen viimeisenkin lonkeroisen. Ystävykset näkevät parhaaksi varastaa kaikki kaupungin Dodge RAM -maasturit, jotta voivat paeta pahoja Dodge RAM -maastureita pikkukaupungissa, jossa jokainen ohikulkija ajaa Dodge RAM:lla.

Mainos

On sanomattakin selvää, että kanadalaiskomediaa on sponsoroinut autovalmistaja Dodge. Dodge-sana tai yhtiön logo on esillä lähes jokaisessa kuvassa. Leffaa ei tosin ehkä oltaisi voitu edes toteuttaa ilman Dodgen tukea, sillä elokuvan tuotannossa käytettiin noin viitisenkymmentä maasturia, joista alle kymmenen palasi tehtaalle ehjänä.

Monster Trucks on lastenleffa ja tarkemmin poikalasten leffa, joka viihdyttää yksinkertaisella tarinalla, Disney-henkisillä otuksilla ja isoilla amerikkalaisilla lava-autoilla. Leffa ei sellaisenaan ole mikään Oscar-voittaja, mutta kun kohderyhmän pitää mielessä, on elokuva ihan kelpo viihdyke. Se sopii helposti noin 6–13-vuotiaille, eikä väkivallasta tai psykologisesta piinasta ole huolta. Kela koneeseen ja vanhemmat saavat helpot kaksi tuntia omaa aikaa.

Blu-rayn ekstrat kertovat parin pienen koosteen kera leffan tuottamisesta, mutta sen syvällisempää tai kiehtovampaa lisuketta on turha odotella.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Monster Trucks
Edellinen artikkeliTämän vuoksi Blade Runner 2049 on kielletty lapsilta
Seuraava artikkeliGran Turismo Sport ei rahasta mikromaksuilla
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
monster-turcks-blu-ray-arvostelu-vastapyydettya-mustekalaa-dodge-ramllaLeffa ei sellaisenaan ole mikään Oscar-voittaja, mutta kun kohderyhmän pitää mielessä, on elokuva ihan kelpo viihdyke. Se sopii helposti noin 6–13-vuotiaille, eikä väkivallasta tai psykologisesta piinasta ole huolta.