Mainos

Kuusi vuotta sitten avaruuslennon yhteydessä maapallolle ajautui vieras eliömuoto, joka laajentaa mustekalamaista reviiriään Meksikossa. USA:n eteläosa ja Meksikon pohjoisosa on karanteenialuetta, jota Jenkkisotilaat vartioivat valtavin sotatoimin.

Karanteenialueen rajalla työskentelevä freelancer-valokuvaaja Andrew (Scoot McNairy) joutuu ottamaan lehtitalon pomolta erikoisen tehtävän vastaan, nimittäin isoherran kolmekymppinen tytär (Whitney Able) pitäisi taluttaa Meksikosta pois turvallisesti.

Viimeinen turvallinen lautta karkaa nenän edestä, joten ainoa vaihtoehto on kulkea läpi karanteenialueen ja mahdollisesti kohdata pelottavat avaruuslonkerot.

Mainos

Meksiko savuaa vielä kuuden vuoden jälkeenkin
Satunnaiset alienintappopuuhat aiheuttavat savupilviä kaupungin silhuettiin.

Monsters vaikuttaa aluksi perinteiseltä alien-leffalta, jossa jälleen kerran avaruusolennot ovat valtaamassa Amerikkaa. Näin ei kuitenkaan ole. Eittämättä heti kättelyssä mieleen tulee pari vuotta sitten julkaistu District 9, jonka avaruusmöröt eivät olleetkaan välttämättä niitä pahiksia, vaan olosuhteiden uhreja. Samoin on Monstersissa.

Mies

Monstersin tarina ei kuitenkaan kerro avaruusörkeistä vaan huonossa parisuhteessa olevasta naisesta ja ikisinkkuna pysyneestä miehestä. Heidän pakollisesta yhdessäolosta seuraakin syvempi suhde, joka lopulta johtaa kiellettyyn romanssiin.

Nainen

Elokuvan pääosaesittäjät ovat aiemmin täällä pohjoisessa pallonpuoliskossa tuntemattomia, mutta rooleissaan täydellisiä. Tuntemattomuus on erittäin hyvä asia, sillä outoihin tyyppeihin on pienen tutustumisen myötä helppo samaistua.

Leffan ohjaus, kuvaus ja musiikki toimii myös varsin kiitettävästi. Leffa ei kuitenkaan yllä District 9:n tasolle. Tarinan kerronta etenee aluksi ihan jouhevasti, mutta pysähtyy puolessa välissä kuin seinään. Sitten se matelee siitä eteenpäin, eikä mitään kiinnostavaa loppua kohden enää tapahdu.

Armeijan auto

Blu-ray -versio sisältää kourallisen lisämateriaalia mm. tunnin pituisen dokumentin elokuvan teosta, pari efekteihin liittyvää koostetta, haastatteluja ja kommenttiraidan.

Monsters on kelvollinen ja erilainen alien-elokuva, jonka tarina kertoo jostain aivan muusta kuin eilieneistä. Se sopii erittäin hyvin myös naisten kriittisromanttisille silmille.

KE

Mainos