Mainos
Mortal Kombat 11 onnistui koukuttamaan pelisarjan fanit ennennäkemättömällä tavalla. Loppuun asti hiottu kombatti oli parasta paskaa vuosiin – ja nyt se laajeni entisestään – isosti Aftermath-nimisenä.

Emme arvioi tässä artikkelissa koko peliä, sillä sen arvostelun voit lukea tästä. Sen sijaan pureudumme siihen, mitä uutta Mortal Kombat 11: Aftermath, eli ”jälkilöyly” tai ”matematiikan jälkeinen” sisältö tuo mukanaan mättöön.

Mainos

Ensin selkäsaunaan, sitten jälkilöylyt!

Mortal Kombat 11: Aftermath on iso laajennus, joka jatkaa pelin tarinaa. Alkuperäisen tarinan pelanneet eivät tienneet, että se jäi kesken, mutta stooria on jatkettu kivasti siten, että se jatkuu suoraan siitä mihin jäätiin, luontevalla twistillä. Tarinaa voisikin verrata tv-sarjan uuteen tuotantokauteen.

Tarinassa Shang Tsung, Nightwolf ja yksi uusista lisäosahahmoista, Fujin joutuvat lyömään hynttyynsä yhteen ukkosen jumalan voimat menettäneen Raydenin sekä kyseiset voimat ja ”pitsihanskat” käteensä saaneen Liu Kangin kanssa, muokatakseen ajan uuteen uskoon, parempi tulevaisuus mielessään.

”You are under arrest!”

Aftermath on siis tarinallinen lisäosa, mutta se tuo mukanaan myös paljon erilaista kilkettä, sekä 1980-luvun lopun ja 2010-luvun RoboCopin. Kyllä! Nyt pelaaja voi ottaa vaikka RoboCopin ja Terminaattorin välisiä matseja ja tyydyttää 90-luvulla saatuja fantasioitaan.

Uusina pelattavina hahmoina RoboCopin ja Fujinin lisäksi on Sheeva, joka palaa Mortal Kombat 3 -pelin tunnelmissa, liskomaisine ja miehekkäine reisinensä ja liikakäsinensä.

Kilkettä tulee myös kolmen uuden nahkapaketin myötä, joilla klassiset hahmot saavat uusia asusteita ja koristeita, sillä Mortal Kombat 11:sta ei ole kyse vain siitä, että kuka vetää turpaan ja ketä, vaan kuka näyttää cooleimmalta, kun mättää kyrkkiä kurkkuun ja kenkää sisäelimiin.

Coolein uusista varusteista on tietenkin Johnny Cagen Thanks a Million -varustekokonaisuus, jossa Hollywood-tähti voi komeilla kultaisine takkeineen.

Uutta, uutta

Aftermath laajenee myös päivitysten myötä. Uusia karttoja ovat Klassic Dead Pool ja Soul Chamber -areenat. Lisäksi valituilla areenoilla voi suorittaa nyt myös kaivatun Stage Fatalityn, joka hyödyntää kentän omia vaaranpaikkoja vastustajan tappamisessa Final Destination -elokuvien tyyliin.

Uusina lopetusliikkeinä nähdään myös Mortal Kombat 3:n tutuksi tekemät Friendshipit, jotka tuovat sopivaa sympatiaa muuten varsin väkivaltaiseen tunnelmaan.

Kannattaako päivittää?

Jos olet Mortal Kombat -fani, ei tätä tarvitse edes kysyä. Totta helvetissä kannattaa! Uutta pelattavaa tulee kosolti, sillä vaikka tarina nuolaisee läpi kohtalaisen nopeasti, on uutta kerättävää ja verkossa niillä leveiltävää kosolti. Lisäksi Stage Fatalityt ja Friendshipit pitää tietenkin ottaa heti haltuun.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Mortal Kombat 11: Aftermath
90 %
Edellinen artikkeliSininen siili palaa valkokankaille – Sonic the Hedgehog 2 -elokuva tekeillä
Seuraava artikkeliPlayStation 5 -konsolin ulkonäkö paljastetaan 4. kesäkuuta?
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
mortal-kombat-11-aftermath-arvosteluMortal Kombat 11: Aftermath on loistava lisäosa, joka tuo paljon uutta mukanaan parhaaseen Kombattiin tähän asti. Väkevän väkivaltainen suositus tälle!