Mainos

Muinaisessa Egyptissä faaraon ylipappi (Arnold Vosloo) lankeaa faaraon chicksiin Anck-Su-Namun (Patricia Velasquez) ja tulee täten tappaneeksi kuninkaalisen johtajan. Ylipappi teloitetaan karmeimmalla mahdollisella tavalla ja jätetään elävänä kuolemaan haudan kätköihin. 3000 vuotta myöhemmin tutkimusmatkailijamme Rick O’Donnel (Brendan Fraser) ja Evy Carnahan (Rachel Weisz) lähtevät vahingossa etsimään kadonnutta hautapaikkaa ja kohtaavat sattumalta 3000 vuotta vanhan, vittuuntuneen ylipapin, joka nousee pahan loitsun johdosta haudastaan. Ylipappi haluaa herättää rakkaansa kuolleesta ja nousta kuolemattomaksi hiekan valtiaaksi. Alkaa kiivas kamppailu voittamatonta pahaa vastaan.

 

Luolat

Mainos

 

Muumio oli ilmestyessään vuonna 1999 todellinen visuaalinen virstanpylväs, jonka hienouksista uutisoitiin mediassa ympäri maapalloa. Efektit ovat edeelleen näyttäviä, mutta Blu-ray paljastaa häpeilemättömästi efektien olevan jo pikkuhiljaa vanhentuneita.

 

Onneksi Muumiossa on muutakin sisältöä kuin pelkät visuaaliset tehosteet. Tarina on imuisa ja se on ohjattu ja leikattu hyvin. Vaikka allekirjoittanutkin on monesti ko. elokuvan nähnyt, jaksoi sen helsposti katsella vielä kerran, herkeämättä hetkeksikään.

 

Avain

 

Blu-ray-version kuva ja ääni on kohdillaan ja bonusherkkuakin on tarjolla yllin kyllin. Kaikki nämä ovat jo tuttuja DVD-versioista, mutta kerrankin ne ovat samassa paketissa.

 

Muumion uudelleenjulkaisu kuuluu Universalin Augmented Reality -sarjaan, jonka kansikorttia voi kuvata älypuhelimella Universal-100-sovelluksella. Kuvaus aktivoi tässä paketissa hiekkahirviön ja lentokoneen tastelun kansikortin päällä. Näyttävää ja hauskaa.

 

KE

 

Mainos