Mainos

 Marilyn Monroe (Michelle Williams) saapuu tuoreen aviomiehensä Arthur Millerin (Dougray Scott) kanssa Englantiin kuvaamaan Prinssi ja revyytyttö -elokuvaa. Apulaisohjaajana työskentelevä rikkaan perheen poika Colin Clark (Eddie Redmayne) ihastuu Marilyniin ja toimii hänen assistenttinaan viikon ajan. Marilyn vie nuoren pojan sydämen ja jättää jälkeensä ikuisesta muistot ensirakkauden huumasta.

 

Poika

Mainos

 

Elokuva perustuu tositapahtumiin Colin Clarkin muistiinpanoista kyseiseltä viikolta. Marilyn kuvataan elokuvassa aikansa ainutlaatuisena tähtenä, jonka elämään kuuluvat niin alkoholi- kuin lääkeriippuvuudetkin. 

 

Marilyn saa pauloihinsa niin nuoret kuin vanhatkin miehet ailahtelevalla käytöksellään. Hetkessä hän muuttuu miehiä viettelevästä kaunottaresta epätoivoiseksi tyttöseksi, joka kaipaa vain tavallista rakkautta.

 

Pulikoimassa

Marilyn oli kova polskimaan. Tässä hän piehtaroi sakeassa nesteessä ilkosillaan.

Elokuvassa Marilynin epävakaa persoona sekä viehättää, että turhauttaa katsojaa. Heikon naisen rooli vetää puoleensa ihailijoita, mutta ajaa myös ihmisiä pois hänen läheltään. Todellinen Marilyn on jäänyt varmasti kaikille arvoitukseksi, mutta pieni pala hänestä tuodaan esiin tämän elokuvan kautta.

Ekstroissa on mukana näyttelijöiden omia kokemuksia elokuvan teosta ja sivuttaan hieman todenperäistä historiaa alkuperäisen elokuvan teosta. Mielenkiintoisia näkökulmia Marilyn Monroen vaikutuksesta muihin näyttelijöihin.

 

SS

 

Mainos