Mainos
Näin koulutat lohikäärmeesi yllätti vuonna 2010. Elokuva hellyytti ja vei katsojan samalla hurjaan lohikäärmeidenkoulutusseikkailuun. Jatko-osa vei tarinaa eteenpäin ja kolmas osa päättää koko trilogian.

Näin koulutat lohikäärmeesi -trilogia kattaa siis koko hahmokavalkaadin ja tarinan elinkaaren alusta loppuun, joka on poikkeuksellista tämän tyyppisissä seikkailuissa.

Kolmannessa elokuvassa ihmiset kohtaavat uuden vaaran, jonka vuoksi he joutuvat luopumaan rakkaista lohikäärmeistään. Ihmiset ja liskot muuttavat erilleen pelastaakseen toinen toisensa. Samalla Hikotuksen ja Hampaattoman on lähdettävä etsimään taruksi luultua salaista valtakuntaa, josta yhteiselon harmonia saatettaisiin löytää.

Mainos

Liikaa puhetta, liian vähän seikkailua

Näin koulutat lohikäärmeesi 3 harppaa tarinassaan ehkäpä liian suuren draamaelokuvan askeleen. Lopputuloksena on elämänmakuinen seikkailu, jossa seikkailua on minimaalinen määrä ja turhaa puhetta senkin edestä. Elokuva haluaa leikkiä tunteilla ja vollottaa siitä, miten trilogia nyt päättyy suuriin elämän mittaisiin tunnelmiin.

Vaikka se ideana onkin kaunis ja trilogian päätöksenä varmasti kiva paperilla, on se viihde-elokuvana ja lastenseikkailuna tällaisenaan varsin tylsä. Elokuvan tarina ottaa tuulta alleen ensimmäisen kerran vasta tunnin kohdalla ja lässähtää pian uudelleen. Taistelut ja seikkailut ovat liian ennakoitavissa, jotta elokuvan imu jaksaisi pitää katsojan hereillä.

Vaikka Näin koulutat lohikäärmeesi 3 on eeppinen trilogian päätös, on se vain ja ainoastaan tarinan päätös, jossa opetellaan luopumista, kasvua ja rohkeuden löytämistä.

Mitä löytyy levyltä?

Blu-ray:n bonuspuolelta löytyy pari lyhäriä, poistettuja kohtauksia, lisää tarinoita ja näin tehtiin klippejä. Kattaus on leffaa mielenkiintoisempi, joskaan näilläkään ei ole sen suurempaa uudelleenkatseluarvoa.

Näin koulutat lohikäärmeesi 3 on hyvä päätös elämänmittaiselle trilogialle, mutta seikkailuelokuvana se on poikkeuksellisen tylsä.