Mainos
Toothless ja Hiccup ystävineen palaavat animaatiotrilogian viimeisessä osassa. Saako lohikäärmekokonaisuus arvoisensa päätöksen?

Ensimmäinen osa Näin koulutat lohikäärmeesi (How to Train Your Dragon) -trilogiasta vyöryi ruudulle ja sydämiin vuonna 2010. Yliveto lohikäärme Toothless on valloittanut katsojia jo kahden leffan, sekä usean animaatiosarjan (joita löytyy toistaiseksi mm. Netflixistä) kera.

Elokuvasarjan viimeisessä osassa onkin sitten tarinaa kerrakseen

Viikinkikylä Berk alkaa olla täynnä. Lohikäärmeeitä tursuilee joka paikasta ja päälliköksi noussut Hiccup (Jay Baruchel) yhdessä Astridin (America Ferrera) sekä kaikenkarvaisineen ystävineen (mm. Jonah Hill, Kristen Wiig) lentelevät lohikäärmeinensä pelastamaan lisää lohikäärmeitä kaappareilta. Mitä enemmän Berkiin saapuu lohhareita, sitä enemmän Berkistä tulee kohde.

Mainos

Kun viimeisimmällä pelastusoperaatiolla kaapparien jengi saa vihiä Hiccupin lempilohharista, Toothlesista, palkkaavat he pahamaineisen lohikäärmetappajan Grimmelin (F. Murray Abraham) metsästämään lohikäärmeiden alfaksi nousseen sukunsa viimeisen, Night Fury Toothlesin. Syöttinä he käyttävät mysistä valkeaa Night Furien kaltaista naarasta. Kun uros ja naaras kohtaavat, syntyy jännite Hiccupin ja Toothlessin ystävyyden välille.

Samaan aikaan Hiccup haaveilee Berkin siirtämistä asukkaineen ja lohhareineen isänsä Stoickin (Gerard Butler) tarinoimalle salaiselle maailmalle, josta lohikäärmeet ovat lähtöisin. Alkaa lähtölaskenta monelle asialle panoksena turvallisuus, ystävyys ja Toothlessin henki, Grimmelin lähestyessä heitä periksiantamattoman vaanijan tapaan.

Suunniteltu finaali

Kolmannen osan piti ohjaajakäsikirjoittajan sanojen mukaan ilmestyä jo vuonna 2016, mutta eh nimittäin, näin ei nyt sitten kuitenkaan käynyt.

Nyt trilogia saa viimeisen osansa, ja kun viimeiset minuutit vierivät ruudulle, voi katsoja herkistelynsä takaa todeta tämän näyttävän hyvin todennäköisesti olevan ainakin suunniteltu päätösjakso.

Hiccup on kasvanut pojanklopista nuoreksi jannuksi, ja hoitaa nyt isänsä jalanjäljissä Berkin päällikön virkaa. Alkuperäiset ääninäyttelijät ovat edelleen mukana, ja ihan yhtä hyvässä vedossa kuin aiemminkin. Jos on katsellut aiemmat osat, verhooaa tätä viimeistä osaa katkeran suloisuus – on selkeästi jäähyväisten aika.

Nainen on jälleen perinteisessä muotissaan

Elokuva esittelee muutaman veikeän uuden lohikäärmeen, jotka istuvat tarinaan kuin nakutettu. Animaatio näyttää hyvältä ja tarina koskettaa monella tapaa. Koko trilogia on ollut kasvutarinaa Hiccupille ja tämän viimeisen osan käsikirjoitus on paras mahdollinen tapa päättää tämä saaga. Jos jostain haluaa kitistä leffan suhteen, on se se, että naishahmot ovat himpun verran alikäytettyjä ja sujahtavat turhan helpostikin perinteisiin rooleihin.

Loistava päätös, loistavalle elokuvasarjalle

Elokuvasta ja sen sisällöstä kirjoittaisi mieluusti enemmänkin, mutta on parempi antaa katsojien kokea elokuvan tapahtumat, ja elää Hiccupin ja Toothlessin mukana. Mainittakoon vielä loppuun, että lohikäärmeiden ja varsinkin Toothlessin soidinmenot ovat hupaisampia juttuja, mitä on hetkeen nähnyt.

How to Train Your Dragon 3 lopettaa trilogian arvoisellaan tavalla, jonka ei haluaisi loppuvan. Katsoja saa olla mukana heittämässä hyvästit. Onneksi sarjaa on vielä monta jaksoa olemassa, joilla lohduttautua.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
How to Train Your Dragon 3: The Hidden World
Edellinen artikkeliRespawn vieraili Ubisoft RedLynxin toimistolla – peliennakossa Trials Rising
Seuraava artikkeliFar Cry: New Dawn päästää pelaajan tutkimaan maailmanlopun jälkeistä Amerikkaa
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
nain-koulutat-lohikaarmeesi-3-arvostelu-trilogia-saa-arvoisensa-paatososanHow to Train Your Dragon 3 lopettaa trilogian arvoisellaan tavalla, jonka ei haluaisi loppuvan. Katsoja saa olla mukana heittämässä hyvästit. Onneksi sarjaa on vielä monta jaksoa olemassa, joilla lohduttautua.