Mainos
Pelaajat, joiden kotoa löytyy viimeisen päälle olevat tietokoneet uusimpine näytönohjaimineen kaipaavat niille usein rasitetta.

Tällaisia pelejä on vuoden 2023 aikana tulossa muutama, joista esittelyt ohessa keveysjärjestyksessä.

System Shock

Mainos
  • Julkaisuajankohta: maaliskuu
  • Komponenttipäivityksen tarve: GPU  – AMD Radeon RX 6650 XT / RAM  – 16GB
  • Rasituksen voimakkuus: 🔥🔥

System Shockin nykyaikaisesta uusintaversiosta on jo olemassa pelattava demo, eivätkä sen järjestelmävaatimukset ole liian kovat. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö se olisi huonompi, kun peli julkaistaan.

Kehittäjä Nightdive Studios ei ole vahvistanut, onko pelissä säteenseuranta, mutta jos on, se voi nostaa pelin resurssitappajien listalla. Kaikkien varjopainotteisten ympäristöjen ja efektien ansiosta peli voi todella saattaa tietokoneen rasitukseen, jos käytössäsi ei ole edes puoli-uusia laitteistoja.

Diablo 4

  • Julkaisuajankohta: kesäkuu
  • Komponenttipäivityksen tarve: CPU  – Intel Core i5 12400 / GPU  – Nvidia GeForce RTX 3060 Ti
  • Rasituksen voimakkuus: 🔥🔥

Blizzard on tunnettu siitä, että se tekee PC-pelejä, jotka toimivat melko sujuvasti useimmilla tietokoneilla, mutta Diablo 4 saattaa olla poikkeus. Siinä on kasvatettu kaikkea, aina maailman koosta demonien ja loitsuefektien määrään ruudulla.

Diablo 4 saattaa tuhota tietokoneesi, jos nostat asetukset liian korkealle ja yrität selviytyä hiukkasefektien ja veren pyörteistä. Se on myös ensimmäinen Blizzardin peli, jossa käytetään ray tracingia, mikä tarkoittaa, että sen hienoimmat taisteluareenat voivat potkaista tietokonettasi vatsaan.

Kerbal Space Program 2

  • Julkaisuajankohta: 24. helmikuuta  (early access)
  • Komponenttipäivityksen tarve: CPU  – Intel Core i5 12400
  • Rasituksen voimakkuus: 🔥🔥🔥

Kerbal Space Program 2 saattaa itse asiassa olla yksi intensiivisimmistä peleistä. Avaruusalusten rakennuspeli ja avaruussimulaattori julkaistaan myöhemmin tässä kuussa early access -tilassa, ja alku voi olla rankka.

Alkuperäinen peli vaati paljon suorittimeltasi ja näyttää todennäköiseltä, että jatko-osa tekee niin myös. Kaikkien simuloitavien planeettojen ja aluksen osien ansiosta KSP2:ssa tulee olemaan paljon seurattavaa. CPU:n päivitys on todellinen harkinnan arvoinen asia, jos et ole vaihtanut sitä vähään aikaan.

The Last of Us Part 1

  • Julkaisuajankohta: 28. maaliskuuta
  • Komponenttipäivityksen tarve: GPU  – AMD Radeon RX 6650 XT
  • Rasituksen voimakkuus: 🔥🔥🔥

Sonyn God of Warin PC-versio oli loistava. The Last of Us Part 1 saattaa olla myös. Näin uskollinen peli, vaikka se onkin hieman vanhentunut, voisi saada PC-fanit lentoon. Kyseessä ei ole avoimen maailman peli, eikä se heittele miljardeja vihollisia päällesi kerralla, mutta kohtaukset, jotka tapahtuvat romahtaneissa, umpeen kasvaneissa ympäristöissä, joissa on tonneittain valaistusta ja varjoja, ovat niitä, joissa sillä on eniten kysyntää. Järkevän näytönohjaimen pitäisi pystyä käsittelemään sitä, mutta voi olla vaikeaa pyörittää sitä 4k:lla ray-tracingilla ja korkeilla asetuksilla ilman, että joutuu myöntymään pieneen DLSS:ään.

Warhammer 40,000: Space Marine 2

  • Julkaisuajankohta: 2023
  • Komponenttipäivityksen tarve: GPU  – AMD Radeon RX 6650 XT / RAM  – 16GB
  • Rasituksen voimakkuus: 🔥🔥🔥

Warhammer 40,000: Space Marine 2:n trailerissa on ämpäreittäin vihollisia. Se näyttää melkein musou-peliltä. Ja jos vuosien tekniset demot ovat opettaneet meille jotain, vihollisten laumat tarkoittavat, että tietokoneellasi on paljon renderöintityötä tehtävänä. Peli näyttää myös hyvältä; se toimii samalla moottorilla kuin World War Z. Viime vuosien vankka näytönohjain auttaa paljon tämän pelin pyörittämisessä, mutta myös RAM-muisti on tärkeää.

Starfield

  • Julkaisuajankohta: 2023
  • Komponenttipäivityksen tarve: GPU  – AMD Radeon RX 6650 XT / RAM  – 16GB / SSD  – WD Black SN770
  • Rasituksen voimakkuus: 🔥🔥🔥🔥

Bethesdan peleistä ei koskaan tiedä. Starfield on ensimmäinen laatuaan, joka käyttää Creation Engine 2:ta, joka on jatkoa Fallout 3:n ja 4:n taustalla olevalle moottorille. Se voi tarkoittaa säteenseurantaa ja sellaista graafista tarkkuutta, joka ei ehkä ollut mahdollista aiemmissa peleissä.

Starfieldillä on todellinen mahdollisuus olla peli, joka lyö PC:täsi kunnolla turpaan. Ja koska kyseessä on massiivinen avoimen maailman peli, jossa on valtavia planeettoja tutkittavana, tarvitset luultavasti modernin näytönohjaimen selvitäksesi siitä. Myöskään SSD-levy ei olisi pahitteeksi.

Homeworld 3

  • Julkaisuajankohta: 2023
  • Komponenttipäivityksen tarve: CPU  – Intel Core i5 12400 / RAM  – 16GB
  • Rasituksen voimakkuus: 🔥🔥🔥🔥🔥

Homeworld 3:n laivueeseen tarvitaan luultavasti melkoinen PC, jotta se voi pärjätä Homeworld 3:n aluksille. RTS-peleissä on jo nyt paljon tekemistä PC:lle, mutta Homeworld 3 näyttää erityisen intensiiviseltä. Kehittäjä Blackbird Interactive on täyttänyt kokonaisen taskun kaikenkokoisilla aluksilla, jotka on renderöity vaikuttavan yksityiskohtaisesti. Ja kaikki nämä alukset taistelevat aktiivisesti toisiaan vastaan, kun taustalla tapahtuu paljon simulaatiota.

Paras keino valmistella laitteesi tähän peliin on päivittää suorittimesi, jos se on yli viisi vuotta vanha. Kannattaa harkita myös SSD-levyn hankkimista, jotta latausajat eivät olisi tuskaa.

Cyberpunk 2077 RTX update

  • Julkaisuajankohta: 2023
  • Komponenttipäivityksen tarve: GPU  – Nvidia GeForce RTX 4090
  • Rasituksen voimakkuus: 🔥🔥🔥🔥🔥

Cyberpunk 2077, kuten The Witcher 3 ennen sitä, tarttuu tietokoneeseesi ja puristaa. CD Projekt Redin pelit on tehty käyttämään PC:n kaikki tehot ja tuottamaan upeita, yksityiskohtaisia maailmoja. Cyberpunk 2077:n avoin maailma häikäisee jo nyt, mutta tulevan Overdrive-moodin myötä se tulee olemaan todellinen uhka jokaiselle peli-PC:lle. Päivitys lisää ray tracingin esimerkiksi katulampuille, ajovaloille ja mainostauluille. Ja säteenseurantaheijastukset renderöidään täydellä resoluutiolla.

Overdrive-asetus ei pelleile. DLSS 3 auttaa sinua hieman, mutta jos haluat pyörittää tätä peliä edes vaatimattomalla ruudunpäivitysnopeudella, sinun on käytettävä paljon rahaa 40-sarjan Nvidian näytönohjaimeen.

Mainos