Netflix peruutti uutuussarjan – mistä on kyse?

Mainos
Aikaisemmin tällä viikolla uutisoitiin Netflixin peruuttaneen uutuussarja Cowboy Bepopin.

Netflix on peruuttanut myös muita sarjoja, jotka ovat jääneet vain yhden kauden mittaisiksi, vaikka ovat olleetkin laadukkaita. Miksi?

Netflixin tuotantopolitiikka on erilainen kuin perinteisellä televisiolla ja elokuvateatterilevityksessä olevilla leffoilla. Elokuviensa osalta Netflix on kiinnostunut saamaan niille leffateatterinäytöksiä pienemmissä saleissa ja tunnustusta palkintogaaloissa. Samalla niiden ikärajalla ei niinkään ole väliä, koska pääasiallinen yleisö on kotisohvilla eikä tiukasti ikärajavalvotuissa teattereissa. Siksi kasarilta ja ysäriltä tuttua väkivaltaa nähdään Netflix-leffoissa usein.

Mainos

Sarjojen osalta katsojamäärät ensimmäisen viikon aikana ovat kriittiset. Katsojamäärien lisäksi Netflixiä kiinnostaa sarjojen trendaaminen somessa ja muualla verkossa, sillä mitä enemmän uusi sarja houkuttelee uusia Netflix-tilaajia, sen varmemmin sarja tulee saamaan jatkoa.

Vaikka Cowboy Bepopin yleisöllä oli vankka fanipohja ja vaikka sarja oli laadukkaasti tehty, se ei tuonut riittävästi uusia tilaajia palveluun tai tredannut somessa ennen peruutuuspäätöstään.

Sarjan vastaava tuottaja Javier Grillo-Marxuach kertoo olevansa Netflixin päätöksestä  harmissaan ja olisi ollut valmis kertomaan uusia tarinoita vielä ainakin toisen kauden verran.

Mainos
Edellinen artikkeliPlayStation 5 -konsoliin saa pian värikkäät vaihtokuoret ja uudet värikkään ohjaimet
Seuraava artikkeliFast & Furious 10 -elokuvan ensi-ilta lykkääntyy