Mainos

Leffassa pikkuporo Niko yrittää epätoivoisesti opetella lentämään isänsä tavoin aattovauhdilla, joka vastannee valonnopeutta tavisten silmissä. Hänen ikä ei kuitenkaan anna moiselle fysiikalle vielä siimaa, joten poro on allapäin. Alakuloisuutta lisää myös uusioperhearki, sillä uuden isäpuolen ja pikkuvelipuolen ilmaantuminen kuvioihin aiheuttaa sekä mustasukkaisuutta, että ärsytystä. Kun erään leikin myötä uusi pikkuvelipuoli kaapataan pahojen haukkojen toimesta, kokee Niko syyllisyyttä ja päättää lähteä epätoivoiselle pelastusretkelle pahan suuhuun.

Lento
 
Niko 2: Lentäjäveljekset on Suomen kautta-aikain kansainvälisesti menestyinein elokuva. Eikä suotta, onhan leffa kansainvälisintä tasoa, jota Suomessa on Iron Sky -leffan ohella tuotettu. Valitettavasti kansainvälisellä mittapuulla katsottuna uppoaa Niko 2 pahasti massaan, eikä sen visuaalinen anti 3D:stä huolimatta ole kovin yleellistä tasoa.
 
Nykyaikana animaatioiden taso on todella korkea ja sen aikaansaaminen vaatii tehokkaita renderöintifarmeja, mutta myös hyvää osaamista. Osaamista löytyy ainakin animaattoripuolelta, mutta renderöintijälki muistuttaa liiakaa 11 vuotta vanhaa Ice Age 1 -elokuvaa. Eteenkin visuaaliset tehosteet kuten tulet näyttävät karmeilta, ja juuri nämä tuhannet yksityiskohdat ovat nyykyaikana todella tärkeitä.
 
Pahoittelut visuaaliselle tiimille palautteesta, mutta Hollywood-tasolle yltäminen vaatii enemmän työtä.
 
Haukkaset
 
Myös leffan tarina ontuu. Kiusallinen uusioperhekuvio on toteutettu vaivaannuttavasti, vaikka sen olisi voinut kirjoittaa coolimmaksikin. Myös ”jokaisella perheellä on huonot päivänsä” -sanoma viittaa kasvatuselokuvaan, joka on aina rasittavaa. Viihde-elokuvan tulisi olla pääasiassa viihde-elokuva ja moiset sanomat pitäisi upottaa huomaamattomasti mukaan.
 
Ohjauksesta uupuu mahtipontisuus, joka olisi ehdottomasti voinut kuljettaa elokuvaa enemmän kilpailukykyisempään suuntaan. Se mitä Hollywood meille tuottaa on loppuun asti hiottua viihdettä ja siitä pitäisi ottaa oppia, ei pyrkiä välttämään. Varsinkin jos halutaan samoille apajille kilpailemaan.
 
Hangessa
 
Blu-ray 3D on toimiva levy. Siinä on sekä 2D, että 3D-versiot leffasta, hyvä 5.1-ääniraita ja nippu ekstroja.
 
Niko 2 on hyvä lastenleffa, mutta valitettavasti se kilpailee kauppojen hyllyillä Disneyn ja Dreamworksin kanssa samoista rahoista. Siinä kisassa Niko 2 häviää. 
 
Toivottavasti kolmannessa leffassa on kunnolla mahtipontisuutta, paremmat visuaaliset tehosteet eeppisillä räjähdyksillä, realistisia yksityiskohtia ja ennenkaikkea viihdyttävä tarina, nerokkailla käänteillä ja rohkealla huumorilla.
Mainos