Mainos

Nordwand on saksalaisen Philipp Stölzlin ohjaama kiipeilyelokuva, joka sijoittuu toisen maailmansodan tunnelmiin Itävallan Alppien komeisiin maisemiin. Toisin, kuin kannen hakaristilipusta saattaa ymmärtää elokuvalla on hyvin vähän tekemistä Natsisaksan tai yleensäkkään mihinkään sotaan liittyvän kanssa. Tämä on kuitenkin vain hyväksi sillä maailmassa taitaa olla jo ihan riittävästi toiseen maailmansotaan sijoittuvia sotaelokuvia.

 

Elokuva perustuu sodassa olevien valtioiden kilpailuun siitä, kuka ehtii ensimmäisenä valloittaa vaarallisen vuoren ja täten osoittaa paremmuutensa, joka samalla ruokkii propagandakoneistoa. Sivussa puidaan nuoren parin rakkaustarinaa ja kysellään ihmiselämän arvon perään.

Mainos

 

Tyylikkäiden maisemien ja alkukantaisten kiipeilyvälineiden kanssa saadaan luotua hyvää tunnelmaa, joka kannattelee elokuvaa kohtalaisesti. Dialogi on tyypillistä eurooppalaista, silottamatonta ja hyvin toden tuntuista. Lavasteet ja puvustus luovat uskottavasti tunnelman 30-luvun Itävaltalaisesta alppikylästä. Kaiken kaikkiaan paketti on vakuuttava ja elokuva kannattaa ehdottomasti nähdä.

 

Extroina lyhyt making of -dokumentti ja muutama haastattelu jättävät toivomisen varaa.

 

OK

Mainos