Mainos
Kirottu-elokuvasaaga laajeni syksyllä syvemmälle uskon skeneen, nunnakauhun myötä. Voiko edes Jumalaan enää luottaa?

Nunna kertoo jälleen tarinan demonista kuten Kirottu-elokuvilla on tapana. Nyt ei pelotella nukella, vaan nunnan muodon ottaneella demonilla. Hyi! Tarinaa on turha avata tässä enempää, sillä muuten koko leffalta lähtee pohja. Mitä vähemmän tietää ennakkoon, sen parempi katselukokemus.

Mainos

Neljäkoona priimaa piinaa

4K-painos nunnakauhusta on visuaalisesti varsin päräyttävä. Yksityiskohtia on paljon, ja mikä parasta, suurin osa leffasta on tehty CGI-tehosteiden sijaan käytännössä. Esimerkiksi sen karmean näköisen nunnademonin naama ei olekaan tietokonegrafiikkaa ja vahvaa maskeerausta, jollaiseksi sitä on varmasti moni luullut, vaan oikean naisnäyttelijän rujot kasvot – meikattuna synkemmäksi toki. Huh!

Tarinallisesti katsoja saa, mitä traileri lupaa. Piinaavaa jännitystä nunnaluostarissa. Älyttömimmät käänteet ovat zombienunnat, jotka tosin selitetään ihan hyvin. Jump scare -kauhua ja typeriä tilanteita on luvassa. Nunna ei ole sitä parasta kauhukermaa, mitä rahalla saa, mutta kauhuviihteenä se lunastaa lupauksensa.

Kiinnostavat lisukkeet

4K-version lisäksi paketissa on BD-kiekko, jolta löytyvät leffan ekstrat. Ekstroissa on lyhyitä kurkistuksia romanialaiseen kuvauslokaatioon ja Nunna-elokuvan tekemiseen. James Wan päsmäroi brändinvartijana ja lavastajat ahkeroivat käytännön tehosteiden parissa. Kiinnostavinta on kuitenkin nähdä kuumottavan näköistä Bonnie Aaronsia nunnamaskissaan ja ilman sitä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Nunna
Edellinen artikkeliJohnny English Strikes Again -arvostelu (Blu-ray) – Naurattavatko nolojen tilanteiden ilmeet kuten vuonna 1992?
Seuraava artikkeliMillainen on PS4-yksinoikeus Days Gone oikeasti? Tässä 90 minuuttia aitoa pelikuvaa
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.