Mainos
Kirottu-leffojen spinoff-sarjaa jatkava Nunna (The Nun) on kaikkea sitä kaameaa mitä nykykauhuleffalta voi odottaa. Pulssi tulee olemaan koholla leffan jälkeen, lähinnä johtuen rahojen tuhlaamisesta.

Kirottu 2 -elokuvassa paseerasi pepsodent-hymy korvasta korvaan oleva nunnademoni. The Nun elokuva kertoo Nunnan tarinan kahdella lauseella, ja keskittyy lopun edestä säikyttelemään katsojaa milloin milläkin typeryydellä. Tarina sijoittuu jonnekin vuoteen 1957, mutta lokaationa on Romania, jossa kaikki tuntuu olevan pimeältä keskiajalta – niin tietysti (syvä haukotus). Dualismi ajassa selittyneen kolmella esineellä: taskulampulla, sytkärillä ja haulikolla.

Mainos

Mennäänpä sieltä, missä aita on matalin

Tsiisus kraist, tämä elokuva on typerä. Ihan kuin elokuvassa tuottajana pyörinyt James Wan (Kirottu 1 & 2) olisi ollut kamuilleen…

James Wan:
“Hei se Nunna siinä mun leffassa oli aika kauhee, siis niinku tosi hirvee. Tehkää joku siitä leffa, kun en mä jaksa itse. Se vois jotenki liitttyy natseihi, mut ei mainita niitä, ku ollaa c00lio. Ja sit siin vois olla zombeja”

Ääni kahvimukin takaa:
“Zombeja?”

James:
“Joo mut ei mainita Z-sanaa, kun se on tiiäks niin 2000-lukuu. Ja nunnat kaapuineen on kuumiksii.”

Ääni kahvimukin takaa:
“Öö. Okei..?”

James:
“Joo elävii kuolleita, kun niis mun leffoissa on noi demonit, ni saatte pari käyttää, kun se on niin iik, mut vaan pari. Muuten sit niitä sonpeja.”

Syöpää kauhugenrelle ja mielihyvälle

Suoraan sanottuna juonella ei ole tässä elokuvassa vittuakaan väliä. Hahmot on juuri niin typeriä kuin kauhuleffassa voi olla, ja jostain syystä ylivahvat demonizombinunnat haluavat kuristaa ihmisiä, vaikka ne muuten voivat repiä telekineettisin voimin rakennuksia palasiksi.

Hahmot juoksevat pää kolmantena jalkana kainalossa milloin mihinkin surmanloukkuun, ja jos jossin näkyy jotain outoa, niin totta vie, sinne on mentävä suoraan ja sitten kuitata asia lausumalla “Tämä paikka on täynnä vahva pahuutta”. No painukaa helvettiin sieltä sitten, ennen kuin se helvetti tulee luoksenne!

Nunna on niin turhaa kliseistä rahastuksen makuista syöpää, että siitä ei jää käteen kuin kevyempi lompakko ja mielipaha kun deittisi ei enää koskaan lähde kanssasi leffaan.