Mainos
Nvidian toimitusjohtaja Jensen Huang on sanonut, että näytönohjainten hintojen lasku on ”menneisyyden juttu”.

Huang puhui medialle tällä viikolla sen jälkeen, kun Nvidia oli julkistanut uusimman näytönohjaimensa, joiden kärjessä on RTX 4090.

Huang väitti, että RTX 4090, joka julkaistaan ensi kuussa 1599 dollarin ohjehintaan, pyörittää Microsoft Flight Simulatoria kahdesta neljään kertaa nopeammin kuin Nvidian RTX 3090 -näytönohjain, jonka tilalle se on suunniteltu.

Mainos

RTX 4080 julkaistaan puolestaan marraskuussa kahtena versiona, 16GB GDDR6X:nä, joka maksaa 1199 dollaria, ja 12GB GDDR6X:nä, joka maksaa 899 dollaria.

Kuten MarketWatch toteaa, 4090:n hinta on 7 % korkeampi kuin 3090:n vuoden 2020 julkaisuhinta. 4080 maksaa puolestaan jopa 29 % enemmän kuin 3080:n vuoden 2020 julkaisuhinta oli.

– 12-tuumainen piikiekko on nykyään paljon kalliimpi kuin aiemmin, eikä se ole vähän kalliimpi, vaan tonnin verran kalliimpi, Huang sanoi julkistuksen jälkeen.

– Mooren laki on kuollut, hän jatkoi viitaten havaintoon, jonka mukaan transistorien määrä sirussa kaksinkertaistuu noin kahden vuoden välein.

– Ja Mooren laki, jonka avulla voidaan tuottaa kaksi kertaa enemmän suorituskykyä samoilla kustannuksilla tai samaa suorituskykyä puolet halvemmalla puolentoista vuoden välein, on ohi. Se on täysin ohi, joten ajatus siitä, että sirun kustannukset alenevat ajan myötä, on valitettavasti menneisyyden tarina, mies selitteli.

Nvidian tulevissa korteissa on uuden sukupolven Ada Lovelace -RTX-teknologia. Se on suunniteltu parantamaan merkittävästi pelien rsäteenseurantavalaistusta DLSS 3:n, tekoälyllä toimivan suorituskykykertoimen, ansiosta.

– Suorituskykymme Ada Lovelacen kanssa on monumentaalisesti parempi, sanoo Huang.

Nvidia julkisti tällä viikolla myös Portal RTX:n. Kyseessä on virallinen modi Valven pulmapelille, joka on tehty RTX Remixillä, uudella alustalla, jonka avulla käyttäjät voivat pistää RTX-valaistuksen klassikkopeleihin.

Mainos