Mainos

Jacques-Yves Cousteaun vanhempi poika Jean-Michel Cousteau jatkaa legendaarisen isänsä jalanjäljissä ja yrittää pistää homman kertaheitolla paremmaksi. Luvassa on merenalaisten aarteiden tutkintaa kolmiulotteisessa paketissa.

Ocean Wonderland 3D pureutuu lähinnä koralliriuttojen ja niiden läheisyydessä elävien eliöiden ja kalojen kieroon maailmaan. Elokuvan "juonta" kuljettaa 50-vuotias kilpikonna, joka kertoo faktoja valtameren hienouksista ja ihmisten tekemistä synneistä merta kohtaan.

Häkkäväkkä
Julma hämähäkin näköinen merinilviäinen rikospuuhissaan.

Mainos

Kestoa pätkällä on n. 40 minuutin verran. Siihen aikaan on ahdettu kuitenkin yllättävän vähän tietoa ja välillä tuntuukin siltä, että asioita ja kuvia on venytetty vähän liiankin pitkiksi. Jo pelkkä intron kuva kestää useita minuutteja, vaikka ensimmäinen minuutti olisi riittänyt vallan hyvin. Jos 3D-teoksen asian kertoisi amerikkalaisen dokumentin tyyliin, olisi leffan toiminnan ja meiningin näyttänyt vartissa.

Koralli
Uhanalaista koralliriuttaa ei parane mennä käpälöimään. Se koostuu miljoonista pienistä mittarimadoista ja muista ameeboista.

Meridokkaria saa BD-kuoressa, joka sisältää sekä 2D että 3D-version teoksesta. 3D-versiossa koralliriutan kauneuteen ja delffiinien kuonoihin pääsee tutustumaan varsin mukavalla tavalla. Tämä herkku kuitenkin vaatii katsojalta erillisen 3D-television ja BD-soittimen, joka osaa tulkita 3D-Blu-ray -dataa. Näiden lisäksi tarvitaan vielä 3D-lasit.

Vihreät kalat
Vihreät eväkkäät ovat merten kameleontteja, jotka osaavat luikerrella karkuun laumoissaan kokeneempaakin saalistajaa vastaan.

Valtameristä kiinnostuneille tarjoaa Ocean Wonderland 3D ihan kivaa katseltavaa kolmiulotteisena, mutta kaksiulotteisena dokkarista ei juuri mitään kiinnostavaa saa irti. Parempia merijuttuja kun on tehty jo satoja.

KE

Mainos