Mainos

Valkoinen talo on vaarassa kun pohjoiskorealainen lentokone saapuu Washington D.C.:n ilmatilaan ja tulittaa kaikki pienpuolustuksen paskaksi. Pian myös kadulta löytyy joukko turisteiksi naamioituneita terroristeja, jotka paloittelevat aseillaan viimeisetkin paikalla olevat poliisit. Armeijalla kestää saapua paikan päälle vartin verran, mutta siihen mennessä Valkoinen talo on jo kokonaan kaapattu. Mitä ihmettä terroristit oikein havittelevat?

Vartijat

Olympos on valloitettu tekee paremmin sen mitä Red Dawn kokeili muutama kuukausi sitten. Siinä hyökkäys oli täysin järjetön ja aukollinen, kun taas Olympoksessa tarina tuntuu hyvinkin realistiselta ja kiinnostavalta.

Mainos

Juoni etenee kivasti ja pitää jatkuvassa jännityksessä. Toimintaa pissaa, mutta myös ongelmanratkaisulle löytyy hetkensä. Homman pilaa kuitenkin yhden miehen armeija -puuhastelu, josta vastaa Gerard Butler.

Yksi mies

Batman-leffoista tuttu Aaron Eckhart on presidentin roolissaan varsin kivikasvoinen ja ontto, kun puolestaan puhemiehen roolissa vaikuttava (niin ikään Batman-leffoista tuttu) Morgan Freeman paikkaa vakuuttavan kuninkaan roolin. Freeman onnistuu taas, mutta käsikirjoitus ajaa loppua kohden Freemaninkin roolin hivenen naurettavaksi.

Räjähdys

Olympos on valloitettu on kova toimintatrilleri, joka yrittää olla realistinen, mutta sortuu taas loppujen lopuksi amerikkalaisen patriotismin ylistämiseen. Se toimii taatusti parhaana mahdollisena motivaattorina Yhdysvaltain armeijaan hakeville nuorukaisille.

Mainos