Mainos
Vuoden 1987 klassikkoräiskintä Operation Wolf saa jatko-osan heti perään 2023 – ja vielä kolmiulotteisena virtuaalitodellisuudessa. Nyt otetaan pelistä mittaa upouudella PSVR2-visiirillä, jolle ei vielä pelejä ole tarjolla kuin kourallinen.

Operation Wolf Returns: First Mission on toimintaräsikintäpeli, joka perustuu klassiseen Operation Wolf -peliin vuodelta 1987. Jos et muista peliä, ohessa klippi:

Mainos

Operation Wolf Returns: First Mission VR sijoittuu nykyaikaan, jossa pelaaja on erikoisjoukkojen sotilas, joka suorittaa vaarallisia tehtäviä eri puolilla maailmaa. Pelaaja käyttää erilaisia aseita ja apuvälineitä taistellessaan vihollisia ja esteitä vastaan. Näitä ovat tietysti 1980-luvun suosituin sarjatuliase Uzi, 9 mm pistooli, rynnäkkökivääri ja satunnaisesti eteen tulevia isompia aseita kuten kranaatinlähetin ja sinko.

No, katsotaan nyt tästä uudestakin sitten klippi:

Tarina erikoisagentista erikoistehtävällä

Pelin tarinassa tallustellaan erikoisagenttina, joka taistelee asein vaarallista rikollisjärjestöä vastaan. Ase- ja huumekaupan lisäksi salaperäisen kenraali Viperin johtama järjestö on kehittänyt uuden tehokkaan aseen. Kun olet erikoisagenttina löytänyt useita sen tukikohtia, sinut lähetetään hajottamaan järjestö, tuhoamaan ase ja vapauttamaan ympäröivissä leireissä vangittuina olevat panttivangit. Helppoa, ramboisaa ja hauskaa?

Pelattavuus kuin pelihallista

Operation Wolf Returns: First Mission VR toimii kuten esiosansakin. Se on kiskoilla tapahtuvaa valopistooliräiskintää tuotuna moderniin VR-formaattiin. Edelleen siis kuljetaan esimääriteltyä reittiä joko jonkin ajoneuvon kyydissä tai mekaanisen oloisesti kävellen ja ammutaan joka suuntaan. Ohjuksia ja sniperin luoteja voi väistellä sujuvasti Matrix-tyyliin, mutta välillä kiikarikivääriampujat ovat sen verran yllättävissä paikoissa, että osumilta ei voi välttyä.

Pelaajalla on neljä pääasetta, joista pistoolissa on loppumattomat ammukset ja muihin saa luoteja kuolleilta pahiksilta. Isommilta vastustajilta saattaa saada rajumpaa arsenaalia muutaman ammuksen verran käyttöönsä.

Peli on siis hyvinkin uskollinen vanhanaikaisille kolikkopelihalliräiskinnöille ja se on tuotu osuvasti nykyaikaan.

Peli ei hyödynnä ainakaan testivaiheessa PS5:n ja PSVR2:n ohjainten haptisia kikkailuja, adaptiivisia liipasimia eikä VR-visiirin tärinää. Samapa tuo, toiminta on niin kiivasta ja intensiivistä, ettei moisia ehtisi edes miettiä.

Yksinpelikampanja on kuuden päätehtävän mittainen, joista jokainen tehtävä koostuu muutamasta kappaleesta ja loppupomosta. Lisäksi yksinpelin kaverina tarjolla on päättymätön Survival mode, jossa kamppailaan siitä, kuinka pitkälle yhdellä pelikerralla on mahdollista päästä.

Graafisesti sarjakuvamainen

Pelin alkuperäinen tyyli oli pikseleisän sarjakuvamainen, joten tässä uusiopainoksessa sarjakuvatyyli on myös läsnä. Grafiikka on ihan kivaa katseltavaa ja kolmiulotteisuus tuo siihen sellaista plussaa, että kaikki näyttää sopivan mukaansatempaavalta.

Äänet ovat keskinkertaiset. Ne kuulostavat ihan kelvolta kaiuttimista, mutta PSVR2:n kuulokkeet eivät ainakaan tuota 3D-kaiutusta ja osa äänistä särkee railakkaasti. Äänissä ei kuitenkaan tuotannollisesti ole mitään erityista valittamista. Aseiden ääniin olisi tosin kaivannut enemmän munaa, koska pelissä on muuten niin ramboisa tunnelma.

Joskus on parempi pysytellä piilossa ja antaa aseen laulaa.

Kannattaako ostaa?

Steam VR:lle, Meta Quest 2:lle, PlayStation VR 2:lle ja Pico 4:lle saatavilla oleva Operation Wolf Returns: First Mission VR on ihan hauska pikkupeli. Se ei mullista maata eikä varmasti ole mitään enempää kuin kolikkopeliräiskintä tuotuna 2020-luvulle. Se on hauskaa vartin erissä.

Mikäli pelin VR-versio ei kiinnostele, julkaistaan Operation Wolf Returns: First Mission syksyllä myös PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Nintendo Switchille, Xbox Onelle, Xbox Series S:lle ja PC:lle ihan perinteisessä formaatissa.

Mainos