Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Overlord-arvostelu (4K UHD Blu-ray) – Maan mainio sotaleffa yllätystwistillä

Overlord-arvostelu (4K UHD Blu-ray) – Maan mainio sotaleffa yllätystwistillä

Ohjaajana tunnettu J.J. Abrams takapiruilee tuottajana Julius Averyn niskassa Overlord-elokuvan ylijohtajana. J.J.:n nimellä ratsastelu on kuitenkin turhaa, sillä Overlord on huikea ja erilainen sotaleffa, joka kantaisi ihan itse itsensä.

Heti tähän kärkeen on sanottava yksi asia: älä katso traileria, älä lue synopsiksia, älä varsinkaan kaiva mitään taustatietoa Overlordista, mikäli se on näkemättä ja aiot katsoa sen. Tämä arvio ei spoilaa, mutta mitä vähemmän tiedät, sen parempi.

Mistä on kyse?

Overlord palaa ajassa 1940-luvun Toiseen maailmansotaan, jossa Jenkkien joukot saapuvat Ranskaan brittien ja ranskalaisten tueksi kansallissotilaallista Saksaa vastaan. Pienemmän solttujoukkueen tehtävänä on tuhota natsien tukikohtatorni, joka ei olekaan niin yksinkertainen keikka kuin olettaa uskoisi. Aikaa on vähän, mutta sota saattaa olla kiinni juuri tästä pienestä operaatiosta.

Mainos

Overlord on oikeasti muutakin, ja juuri se tekee leffasta todella päräyttävän. Overlord vie katsojan seikkailuun, jossa silmät pyöristyvät, otsa rypistyy ja hampaat kiristyvät.

4K-kokemus varsin… graafinen

Overlordin nähneille ajatus 4K:sta jakaa varmasti mielipiteitä. 4K-kuva on todella tarkaa ja se tuo kaikki leffan pienimmätkin detaljit kivasti esille. Ehkä jopa liiankin kivasti? HDR-värit elävöittävät mainiosti etenkin leffan alkukohtausta, jossa lentokoneet räjähtelevät sotaisan Ranskan taivaalla.

Ääniraita on Dolby Atmosta, joka tuo äänen kokonaisvaltaisesti myös katsojan ylä- ja alapuolelle. Homma toimii etenkin alkupuoliskolla vaikuttavasti.

Mukana tulevan Blu-ray-version B-puolella on kaikki ekstrat. Ekstroja on oikeastaan yksi, noin 50-minuuttinen making of -koostevideo, joka on jaettu useaan kappaleeseen. Jokaisen kappaleen voi valita valikoista erikseen, mikäli kokonaisuus ei kiinnosta yhtä paljon kuin esim. stunttien tekeminen.

Pane tämä katselulistallesi!

Overlord on yllättävä leffa, joka on helposti yksi vuoden 2018 villeimmistä leffoista. Se on todella voimakkaasti suositeltava sotaseikkailu, joka vetää vertoja jopa Wolfenstein-peleille.