Mainos

Mark (Brad Renfro) ja hänen veljensä näkevät tupakkareissullaan mafian asianajajana toimiva Romeyn (Walter Olkewicz) yrittävän tappaa itsensä. Mark kuitenkin päättää estää kuoleman ja joutuu itse vaikeuksiin. Poika saa tietoonsa asioita, joiden olisi pitänyt päätyä hautaan Romeyn kanssa. Mafia aloittaa takaa-ajon, jossa vaakalaudalla on nuoren pojan ja hänen perheensä henki. 

 

Trauma

Mainos

 

Näissä 1990-luvun elokuvissa vaan on sitä jotain. Elokuva on tehty toimivalla jännityksellä ja tunteella. Johtuuko nostalgian kokeminen siitä, että on itse katsellut paljon elokuvia kyseisellä vuosikymmenellä vai siitä, että tietokoneanimoinnin sijaan on keskitytty tarinaan ja sen sisältöön. 
Ysärityliin pukuloisto on kerrassaan vallatonta katsottavaa. Miten olemmekaan voineet unohtaa olkatoppaukset ja permanentit?

 

Päämies ratsastaa Pelikaanimuistion ja Firman menestyksellä. John Grishamin tyyli on vakaata lakijännäriä, joka sieppaa mukaansa, niin kirjan kuin elokuvankin muodossa. Normaalisti päähenkilönä toimivat aikuiset miehet. The Client poikkeaa Grishamin tyylistä siten, että pääosassa nähdäänkin poika ja naispuolinen asianajaja. 
 

Surullista on, että pääosaa näyttelevän lapsitähti Brad Renfron kohtalo tosielämässä päättyi traagisesti. Hän kuoli vuonna 2008 morfiinin ja heroiinin yliannostukseen.

 

Lakimies

 

Ekstroista löytyy vain kaksi pätkää, mutta toinen on sitäkin arvokkaampi. Mukana on traileri ja kultapalana puolentoista tunnin pätkä The Client -tv-sarjaa. Tv-sarjan jaksot ovat huomattavasti heikkolaatuisempia ja huonompia kuin itse elokuva, mutta hauskaa vertailua katsojalle.

SS

 

Mainos