Mainos
Hell Boy -elokuvien isän, Guillermo Del Toron uutukainen kahmaisee Transformesien laarista.

2010-luvun puolivälissä uusi, tuntematon arvaruusolentolaji herää piilopaikastaan meren pohjasta ja päästää örrimörrejään yksitellen ulos tutkimaan planeettaamme. Ihmiskunta onnistuu aluksi tuhomaan hävittäjien ja panssarivaunujen avulla jättiläismäiset monsterit, mutta pian sotakalustoa on uudistettava, ja lopputuloksena on kahden ihmisen ohjattavat Transformers-robotteja muistuttavat taistelukoneet. Näillä pärjätään vuosikymmeniä voittoisasti, mutta kun merimörrit oppivat ihmisten tuhoarsenaaleista riittävästi, alkaa ihmiskunnalle heikommat ajat.

Mainos

Erittäin eeppinen

Pacific Rim on Blade ja Hellboy -elokuvien ohjaajan Guillermo del Toron megaleffa, joka on niin eeppinen, että jopa Lord of the Ringsit ja  Dark Knight Rises jää kakkoseksi. Elokuva on sekoitus Battleshippia, Transformerseja, Avataria ja Iron Mania, hyvinkin onnistuneella blendauksella.

Toimintaa piisaa alusta loppuu, eikä pakollisella romantiikalla tai isä-ottotytärsuhteella paljon kikkailla ylimääräisiä. Animaatio on näyttävää ja äänitehosteet parasta korvakarkkia pitkään aikaan.

Nykyisin jokainen toimintaa sisältävä leffa tuupataan kankaille kolmiulotteisena, ja osa niistä hyötyy siitä, osa ei millään. Pacific Rim tekee kuitenkin Avatarit ja näyttää järkyttävän hyvältä. Syvyysvaikutelma on joka kuvassa kunnossa ja 3D-tehosteet pärskyvät silmille hyytävän aidosti. 2D-versio on selkeästi 75 % miedompi kokemus, sillä Pacific Rim on oikeasti 3D:nä, isolla kankaalla (ei pienellä 22″ 3D-tv:llä) elämys.

”3D-tehosteet pärskyvät silmille hyytävän aidosti”

Del Toro on valinnut castingin myös hyvin, sillä entuudestaan tuntemattomat kasvot luovat leffaan paljon enemmän sekä mielenkiintoa, että myös samaistuttavuutta. Vielä kulumattomat Charlie Hunnam, Idris Elba ja Rinko Kikuchi hoitavat hommansa aivan yhtä hyvin kuin kuka tahansa kymmenenmijoonan dollarin kasvo.

Blu-ray-versiossa tujuin paketti on BD 3D + BD 2D + Digital Copy, jonka bonusmateriaalit toimitetaan omalla, kolmannella levyllään. Tavaraa on tunneittain, mutta se on valitettavan yksipuoleista Del Toron ja tiimin suunnittelutyön katsomista. Itse tehosteiden tekemistä tai kuvauspuuhia on tarkkailtavissa hyvin vähän. Poistetut kohtaukset vilahtavat ohi sekunneissa ja naurukela ei tasan naurata.

Pacific Rim on taattua viihdettä alusta loppuun, joka on pakko nähdä kolmiulotteisena. 2D-versio ei vaikuta lainkaan 3D:n tavoin. Pacific Rim on tosin pelkästään poikien ja miesten elokuva.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Pacific Rim
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: Super Mario 3D World
Seuraava artikkeliPuhdistuksen yö (Blu-ray)
Kristian Eloluoto
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
pacific-rim-blu-ray-3dPacific Rim on taattua viihdettä alusta loppuun, joka on pakko nähdä kolmiulotteisena. 2D-versio ei vaikuta lainkaan 3D:n tavoin. Pacific Rim on tosin pelkästään poikien ja miesten elokuva.