Mainos

Mten käy kun pirulle antaa pikkusormen? Niin…

Kevin Lomax (Keanu Reeves) on floridalaisen keskikokoisen jenkkikaupungin kovin lakimies, joka ei ole hävinnyt ainuttakaan juttua. Hän voittaa myös mahdottomalta vaikuttavan pedofilikeissin, jonka vuoksi häntä pyydetään New Yorkiin töihin. Kevin vaimoineen pakkaa romut matkaansa ja muuttaa Nykiin, luksuslukaaliin, jonka uusi työnantaja John Milton (Al Pacino) kustantaa myös matkat. Kevin saa myös Nykissä mahdottomalta näyttävän keikan hoidettavakseen, mutta todellinen haaste ei olekaan keikka, vaan itsensä pelastaminen Saatanan kynsistä, joka uhkaa viedä niin vaimon kuin mielenterveydenkin.

Milton

Devil's Advocate on yksi 1990-luvun lopun parhaista trillereistä, eikä yksin vain näyttelijävalintojensa takia. Leffan tarina on myös erittäin koukuttava ja se muuttuu loppua kohden koko ajan paremmaksi. Käsikirjoitus noudattaa perinteistä elokuvakäsikirjoituksen kultaista sääntöä kirjaimellisesti ja onkin siksi niin kovin toimiva – ennalta-arvattava mutta toimiva.

Mainos

Raiskattu

Blu-ray-version kuva on vetsenterävä ja ääni erittäin puhdas ja täydellinen. Audiovisuaalinen puoli on siis kunnossa, joten klassikko kestää katselua isollakin kalustolla.

Bonuspuolelta löytyy nippu poistettuja tai vaihtoehtoisia kohtauksia kommentteineen ja yksi koko leffan pituinen kommenttiraita. Lisämatskut ovat karmeaa DVD-laatua ja ne ovat suoraan tuttuja DVD-julkaisusta.

Mainos