Mainos

Gregor Jordanin ohjaama Paljastajat (The Informers) perustuu Bret Easton Elliksen romaaniin ja kertoo usean Los Angeleslaisen ihmisen tarinan, eri yhteiskuntaluokista vuonna 1983. Eräillä on huolia vanhan rakkauden uudelleenlämmittelyssä, eräillä on vakava bi-suhdekriisi, toisilla on ongelmia raikollisuuden kanssa ja yksi perhe etsii sukupuolikiinnostuksen kohdetta. Kaikille heille on yhteistä se että he nukkuvat päivällä, ovat enemmän tai vähemmän alasti koko ajan ja elävät öisin.

Erittäin tylsästi ja sekavasti alkava Paljastajat peuhaa liian monen tarinan kanssa ristiin, siten ettei oikeen kehenkään henkilöhahmoon pääse sisälle tai samaistumaan… kunnes puolivälin jälkeen kaikki menee enemmän tai vähemmän perseelleen ja leffasta kääntyy täysin toisenlainen puoli esille. Leffan alkuosan uniriippuvuus katoaa ja leffan kaikkiin hahmoihin jotenkin yhtäkkiä pääsee sisälle. Miten käy rokkarin joka vetää keikan vituiksi? Entä miksi puliveivari kidnappaa lapsen kesken tämän koulumatkan? Mm. nämä asiat herättävät katsojan ja pelastavat leffan. Jos leffa olisi ollut heti alusta asti yhtä kiinnostava, olisi se ollut jo melkoinen paketti. Nyt se on sitä vain puoliksi, sillä uudelleen tätä alkupään mutustelua ei varmasti jaksa katsoa.

Teknisesti Blu-ray -versio on huipputasoa. Kuva on terävimmästä päästä ja ääni häviötöntä DTS HD Master Audota. Valitettavasti bonuksia ei tältäkään levyltä löydy kuin väsynyt amerikkalaishenkinen hypetys-traileri. Koska leffan loppu pelastaa paketin, kannattaa se ainakin vuokrata ja mielummin BD:nä kuin DVD:nä.

Mainos


KE

Mainos