Mainos

 Marty McFly (Michael J. Fox) on high-school-ikäinen teini, jonka hämärä ystävä tohtori Emmet Brown (Christopher Lloyd) on keksinyt aikakoneen. Aikakone on rakennettu kasariurheiluauto DeLoreanista, joka kuljettaa Martyn vahingossa 30 vuotta ajassa taaksepäin omien vanhempiensa teini-ikään. Marty huomaa miten vässykkä hänen isänsä oikein onkaan ja sotkeutuu nuorten parisuhdekuvioihin vahingossa. Kun Marty pääsee takaisin omaan aikaansa, vuoteen 1985 yllättää professori Martyn ja tämän uuden tyttöystävän (Claudia Wells) lentävällä DeLoreanilla, jonka avulla hän hoitaa nuoret tulevaisuuteen, vuoteen 2015. Siellä heidän on määrä pelastaa lastensa tulevaisuus. Taas kaikki menee keturalleen ja kolmannessa elokuvassa ollaan jo villissä lännessä, vuodessa 1885. Aikakoneen virrat on loppu ja ainoa keino päästä takaisin tulevaisuuteen näyttää liittyvän höyryveturiin.

Eka

Paluu tulevaisuuten -trilogia on Steven Spielbergin ja Robert Zemeckisin taidonnäyte seikkailuviihteestä, joka on kestänyt aikaa ja lukuisia uudelleenjulkaisuja. Ensimmäinen niistä oli selkeästi 1980-luvun suosituin nuortenelokuva. Vaikka leffasarja on vahvasti kasarivivahteinen, on sen tehosteet todella hienoja ja kaikkien kolmen elokuvan tarinat imuisia, ja myös uusia sukupolvia kiinnostavia.

Mainos

Aikakoneena esittäytyvän DeLorean DMC 12:n valmistus jäi aikoinaan vain 8 600 kappaleeseen, joista nykyään on jäljellä vain 6 000. Paluu tulevaisuuteen -elokuvien tuotannoissakin niitä romutettiin muutamia. Lopullinen kuolinisku DeLoreanin valmistukselle tuli, kun John De Lorean jäi yllättäen kiinni huumekaupasta.

toka

Blu-ray:lla vanha klassikkoleffasarja pääsee todellisiin oikeuksiinsa. Kuvassa on hulluna "uusia" yksityiskohtia ja ääniraita on masteroitu DTS HD 5.1:ksi. 5.1-miksauksesta päästiin nauttimaan jo DVD-versioissa, mutta nyt raita on häviötön, joka ilahduttanee kultakorvia.

kolmas

Bonuksia löytyy hullut määrät. Ensimmäisen leffan ekstroja on peräti 2h 40 min, toisen 1 h 25 min ja kolmannen 1 h 27 min. Levyille on levyille ahdettu myös ennennäkemättömiä, aivan uusia lisämateriaaleja. Niissä riittää pureskeltavaa vannouteneimmallekin fanille.

Paluu tulevaisuuteen -trilogia on erittäin suositeltava ostos, joka on vihdoin päässyt audiovisuaalisiin oikeuksiinsa.

Mainos