Mainos

 

Korpraali Bower (Ben Foster) ja luutnantti Payton (Dennis Quaid) heräävät hylätyn tuntuiselta avaruusalukselta. Molempien muisti pätkii kuin dementoituneella vanhuksella ja vain pienet flashbackit tuovat palasia menneestä mieleen.

    Pian sotilaat yllättyvätkin toden teolla kun huomaavat arvaruusaluksensa olevan täynnä limaisia, ihmisen näköisiä örkkimörkkejä. Tästä seuraa välitön eloonjäämiskamppailu ja suuri "mitä oikein onkaan tapahtunut ja mihin olemme menossa" -muistileikki.

Mainos

 

Pandorum edustaa Alien -henkistä Sci-fi -kauhua. Klaustrofobinen tunnelma yhdistettynä pelottaviin avaruusmörköihin tuo tiiviin tunnelman, mutta jokin mättää. Leffan tarina nimittäin on kohtalaisen väsähtänyt. Elokuva toistaa Alien – Kahdeksas matkustaja -elokuvan juonen lähes identtisesti, muuttaen sitä vain nimellisesti. Koska tämän tyyppiset seikkailut on nähty jo niin moneen kertaan, ei leffa jaksa taroilla katsojalle juuri mitään uutta.

    Elokuvan visuaalinen puoli sen sijaan on herkullinen. Loistava kuvaus yhdistettynä hienoihin visuaalisiin tehosteisiin ovat herkkua silmille. Valitettavasti se ei vain riitä.

 

Pandorum -Blu-ray -versiossa maukkaat visuaaliset tehosteet pääsevät todella oikeuksiinsa. Yksityiskohtia voi poimia sieltä sun täältä ja jopa miljoonien tähtien täyttämät avaruusjaksot hämmästyttävät tarkkuudellaan. Ääniraitana levyltä löytyy sekä perinteinen Dolby että DTS:n herkullinen Master Audio.

 

Bonusmateriaalia löytyy vain kahden videon voimin. Toinen on kurkistus kulisseihin ja toisessa on poistetut ja jatketut kohtaukset.

 

Alien leffojen vankkumattomille faneille on Pandorum kelpo viihdettä, mutta niihin kyllästyneille se ei tarjoa pelastusta.

 

KE

 

Mainos