Mainos

Micah (Micah Sloat) ja Katie (Katie Featherston) ovat seurusteleva nuoripari. Katie on kertonut monesti kokevansa yöllä paranormaaleja kokemuksia (muitakin kuin villiä parittelua), jotka alkoivat hänen ollessaan 8-vuotias. Micah saakin päähänpistoksen ostaa videokameran, jolla hän voi tallentaa parisuhteen arkea ja niitä hurjia öitä ja niitä toisia hurjia öitä. Micah ja Katie alkavatkin saada outoja matskuja nauhalle, ja tästä alkaa mielenkiintoinen kummitusjahti "dokkari".

 

Paranormal Activity on Blair Witch Project -hengessä tehty minibudjetin kauhuleffa, joka pelottelee sillä josta ei tiedä mitään. Leffan alku onkin varsin mielenkiintoinen ja ensimmäinen yö-kohtaus nostaa pulssia pelottavasti. Useiden toistuvien kohtausten myötä, leffa kuitenkin kuivuu matelevaksi kokkareeksi. Koska ihminen on kuitenkin luonteeltaan utelias, jaksaa leffan katsoa loppuun vain nähdäkseen edes vilauksen pahasta. Leffan loppukohtaus on kuitenkin niin huono, että jos se loppuisi minuutin aikaisemmin, olisi leffa ehdottomasti saanut 4 tähteä. Elokuvassa sorrutaan muutenkin muutamassa kohtauksessa Hollywood -överiyteen, joka pilaa muuten niin aidon tuntuista jännitystä.

Mainos

   Nerokas idea on onnistuttu sössimään amerikkalaisella kikkailulla, mutta kelpo jännitystä se antaa kuitenkin kahdenkeskiseen viikonloppuiltaan, pimeässä olkkarissa, tai mieluiten makuuhuoneen kakkostelevisiossa.

 

Kuvanlaatu Blu-ray -versiossa ei ole mitään parasta mahdollista, sillä leffan kuvauskalustona toimii eräs tunnettu japanilaisvalmisteisen teknologiajätin HDV-kamera. Kuva on toki hyvää, mutta DVD-levyltä löytyy ihan yhtä paljon yksityiskohtia. Blu-ray -versio, ei siis tässä tapauksessa ole pakkohankinta. On BD-versiossa kuitenkin yksi DVD:n voittava puoli. Nimittäin 7.1 -kanavainen DTS MA -ääniraita, joka rapisee ja paukkuu paikoitellen ihanan pelottavasti. Tämä kuitenkin vaatii massiivisen kotiteatterin. Jos sellaista ei löydy, kannattaa valita mielummin DVD.

   Bonusmateriaalia levyltä ei löydy lainkaan. Lieneekö syynä uskottelu leffan dokumentaarisesta aitoudesta, vai eikö leffan tekemisestä todella ole mitään julkaisukelpoista aineistoa? Syynä saattaa olla myös vuoden päästä mahdollisesti julkaistava kahden levyn juhlapainos. Allekirjoittanut olisi joka tapauksessa kuitenkin ollut varsin kiinnostunut katsomaan edes yhden oikean dokumentin Paranormal Activity -levyltä tai kuulemaan edes yhden kommenttiraidan.

 

Vähän leimi leffa, leimillä levyllä, mutta kerran se pelottaa jos tunnelma on oikea.

 

KE

Mainos