Mainos

Isabelle (Noomi Rapace) on menestyvän saksalaismainostoimiston vanhempi AD (taiteellinen johtaja), joka menestyy urallaan ja luo mahtavia ideoita. Hänen toimitusjohtajansa Christine (Rachel McAdams) kuitenkin ottaa Isabellen kreditit omikseen ja saa näin konsernijohtajan jakamattoman suosion. Isabelle nielee paskan, mutta päättää toimia kauniisti, sillä mitenkä muutenkaan neatscope-maailmassa sitä voisi käyttäytyä? Christine kuitenkin moikailee ja paljastuu loppujen lopuksi kieroksi psykopaatiksi, joka erikoiset puuhailut saavat Isabellankin flippaamaan.

 

Palaveri

Mainos

 

Passion on Brian de Palman käsikirjoitus ja ohjaustyö, joka kokeilee kepillä jäätä ja yrittää soluttautua hyvien rikosdraamojen maailmaan. Lopputulos on kuitenkin järkyttävän tylsää maalailua ihmissuhteilla, jonka järjetön ja kuivakka ote ei vain kiinnosta.

 

TJ

 

Näyttelijät hoitavat hommansa mallikkaasti ja samaistuminen henkilöihin on helppoa. Myös mainosmaailman raadollisuus tulee aidosti ilmi, ja ainakin oman historian mainosmaailmakauhukuvat ällöttivät aidosti. Leffa sopiikin siis ehdottomasti mainostoimistoduunareille illanvietoksi.

 

Valitettavasti Scarface-ohjaajan liekki on sammunut, eikä De Palma hallitse enää mestaritrillerin luomistyötä.

 

Bonuslaari on yhtä kuiva kuin elokuva, yhden koosteen voimin.

 

Kristian Eloluoto

Mainos