Pelaajat hyökkäsivät Take-Two:ta vastaan GTA V:n modien kieltämisen vuoksi – Steam-arvosanat rajuun laskuun

Mainos

Rockstar Gamesin emoyhtiö, Take-Two Interactive ilmoitti viime viikolla kieltäneensä Grand Theft Auto V -pelin modaamisen mahdollistavan OpenIV-sovelluksen levittämisen.

OpenIV-työryhmä suostui Take-Twon vaateisiin, mutta modiyhteisöt ympäri maailmaa suuttuivat.

Joukkoraivo sai aikaan sen, että pelin Steam-arvosanat saatettiin negatiiviseen laskuun.

Mainos

Tänään 20. kesäkuuta pelin arviot Steamissa näyttävät tältä:

Rockstar Games hermostui pelaajien reagoinnista ja lupasi keksiä toisen tavan sallia modaamisen. OpenIV-sovelluksen kieltämistä perusteltiin sen mahdollistamalla pääsyllä pelin tietokantoihin, joiden vuoksi tulevien GTA Online -lisäosapakettien sisältöä päästiin tarkastelemaan ennen julkaisua. Rockstar Games ei viimeisen 10 vuoden aikana ole reagoinut eri GTA-pelien modaamiseen, mutta nyt Take-Two:n sijoittajille tämä oli ongelma.

Modaajat markkinoivat OpenIV:n pelastamiseksi aggressiivisesti mm. Change.org-adressin voimin.

Pelin modaaminen on toistaiseksi vielä mahdollista, sillä OpenIV-sovellus toimii normaalisti mikäli se on asennettu. Sovelluksen voi ladata useista eri epävirallisista lähteistä, mutta OpenIV:n kehitystyö ja jakelu sen alkuperäisten kehittäjien toimesta on lakkautettu. Ainakin toistaiseksi.

Mainos
Edellinen artikkeliSonyn E3:ssa esitellyt, epämääräisellä julkaisuajankohdalla varustetut yksinoikeuspelit julkaistaan keväällä 2018
Seuraava artikkeliKirottu-spin-off, Annabelle saa jatkoa – tältä näyttää Annabelle: Creation