”Lentokone on törmännyt kerrostaloon. Useita loukkaantuneita!”. Tämä ja moni muu vastaava lause raikaa hälytyskeskuksen polygoninaaman suusta, kun Emercency 2016 tai Emergency 5 raikaa personal computerissa.
Pelaajan tehtävänä on toimia yhtä aikaa sekä palopäällikkönä, ensivasteyksikön esimiehenä, poliisipäällikkönä ja huoltoyksikön johtajana. Alaisinaan pelaajalla on kaikki Kölnin ja Münchenin autistiset(!) pelastusjoukot ja tehtävänään toinen toistaan pahemmat onnettomuudet.
”Vajaaälyset pelastajat juuri osaa toimia lainkaan oma-alotteisesti”
Isometrinen strategiapeli noudattaa samaa vanhaa kaavaa, jota pelisarjan neljä aiempaakin osaa ovat hyödyntäneet. Pelaaja valitsee mitkä joukot kutsutaan onnettomuuspaikalle ja mitä ne siellä tekevät. Alkupään keikat ovat helppoja, mutta pitemmälle mentäessä alkaa hitaammalla pelastusjohtajalla ns. hommat kusemaan. Kaikki on hoidettava ajoissa, eikä vajaaälyset pelastajat juuri osaa toimia lainkaan oma-alotteisesti. Pelaajan on siis samanaikaisesti rullattava pitkin karttaa, valtavan stressin saattelemana.
Todellinen stressimoodi on kuitenkin Emergency 5, jossa onnettomuuksia puskee jonossa – osa jopa samanaikaisesti muiden ollessa vielä vireillä. Osa hommista onnistuu, osa kusee, mutta peli ei siihen tyssää.
Emergency 2016 tarjoaa osakseen myös kahden pelaajan yhteistyömuodon ja verkkopelihaasteet, joissa kilpaillaan sekä aika että parasta pelastustoimintaa vastaan.
”Graafisesti peli on näyttävä”
Graafisesti peli on ihan näyttävä. Autokanta näyttää eurooppalaiselta kuten pitääkin. Automallit ovat uusia ja hälytysajoneuvojen vilkkutrenditkin ovat tätä päivää.
Vaikka autot ja maisemat näyttävät hyvältä, olisi hahmoissa hieman viilaamisen varaa. Etenkin välinäytöksissä hahmojen ulkonäkö ja animointi tuo mieleen kultaisen 2000-luvun alun.
Emergency 2016 on hyvä strategiapeli, jonka parissa viihtyy pitkiäkin aikoja. Peliä jaksaa niistää joka päivä ja pelastuspuuhailussa on todellinen kuumotuksen ja stressin tuntu jatkuvasti läsnä.