Mainos

Veikka Gustafsson sen teki, mutta monelle muulle jää Mount Everistin huipulle kiipeäminen pelkäksi mielikuvaksi tai haaveeksi.

Nyt vaativaan kiipeilyprosessiin voi kuitenkin ottaa osittain tuntumaa, sillä Solfar on julkaissut virtuaalitodellisuuspelin… tai oikeastaan kokemuksen, jonka avulla kavutaan Himalajan hyisillä rinteillä leiristä leiriin ja lopulta maailman katolle.

Mainos

Noin 20 euron hintalapulla varustettu, vain HTC Vivelle tehty Evertest VR on kestoltaan varsin lyhyt. Fiilistelyn määrästä riippuen huipulle kivutaan noin puolessa tunnissa. Sen jälkeen pelaaja pääsee tutkailemaan kallioita Jumala-muodossa, mutta jumalmuoto ei paljon eroa Google Mapsin selailusta.

Seikkailu alkaa ensimmäisestä leiristä, jonne päästä kopterilla.
Seikkailu alkaa ensimmäisestä leiristä, jonne päästä kopterilla.

Lyhyestä kestosta huolimatta Evertest VR on ensimmäisellä kerralla jännä ja huikea kokemus. Se antaa pienen näppituntuman siihen mitä seikkailu todellisuudessa on. Elämyksestä puuttuu tietysti pakkanen ja tuuli, mutta Vivellä pelaaja pääsee itse kävelemään rotkojen yli, vetämään itseään vaijereilla, kiipeämään tikkaita vaarallisissa railoissa ja lopulta lyömään oman lippunsa maailman korkeimman kiven huipulle.

Huipulta näkee kauas. Virtuaalitodellisuudessa pakkanen ei pure poskeen.
Huipulta näkee kauas. Virtuaalitodellisuudessa pakkanen ei pure poskeen.

Parinkympin hintalappu saattaa tuntua vastenmieliseltä ajatukselta puolen tunnin kemuksesta, mutta mikäli perheestä löytyy muitakin, kutistuu virtuaalitodellisuuselämyksen hinta pienemmäksi per nuppi. Ja voihan vuorikiipeilyä harjoittaa vaikka päivittäin, mikäli kiipelyinto ei ota lannistuakseen. Varsinaista pelattavaa Everest VR:ssä ei kuitenkaan ole, joten peliin tulee suhtautua elokuvallisena virtuaalikokemuksena.

Jotta Everest VR:stä saisi kaiken irti, on ennen virtuaalitodellisuuteen hyppäämistä syytä katsoa tuorehko Everest-elokuva. Se nimittäin lisää kokemukseen oman silauksensa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Everest VR
60 %
Edellinen artikkeli”Kapteeni on kuollut” – Call of Duty: Infinite Warfare sai maistiaisen kampanjasta
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: Batman v Superman: Dawn of Justice (original cut)
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
peliarvostelu-everest-vrEverest VR on interaktiivinen dokumenttielokuvallinen seikkailu, joka läpäistään kikkailun määrästä riippuen noin puolessa tunnissa.