Pienen planeetan valloittamiseen ei tällä kertaa riitä säkkimies jos toinenkaan. Kolmannessa lasten suurpelissä paahdetaan useammalla säkillä!
Säkit heiluvat ja rapa roiskuu kun viisi säkkisankaria valloittaa jälleen parsittua Bunkumin planeettaa ja sen mysteerejä. Säkkipoika on niin suurten haasteiden edessä, että apujoukkoja todella tarvitaan, sillä maailma on entisiä monimutkaisempi ja vaikeampi.
Little Big Planet 3 on jälleen kerran rakkaudella rakennettu tasoloikka, joka rakentaa kaiken luomisen, muokkaamisen ja askartelun varaan. Konsepti on palkittu ja toimiva, jonka vuoksi edelliset osat ovat myyneet maltaita, ja kestävät vahvaa käyttöä edelleen. Kolmas osa saapuu nyt myös uudelle konsolipolvelle, tuoden uudet seikkailut, mutta tutut miljööt mukanaan.
Itse tarinamoodi on häkellyttävän vaikea. Se kunnioittaa selkeästi 1980 ja 90-luvun tasoloikkia, joissa oli se todellinen meno. Silloin ei seivailtu vaan paahdettiin hullun haastavia kenttiä läpi peräjälkeen, vain muutamalla elämällä. LBP3 on armollisempi, mutta kentissä riittää haastetta kokeneellekin tasoloikkaajalle. Siksi myös perheen nuoremmille pelaajille ojentaa ohjaimen varsin mieluusti. Sorminäppäryydelle tulee käyttöä, ja jos sitä ei ole, pakottaa peli sellaisen oppimaan.
Koska pelin tärkein ominaisuus on kenttien luominen ja muokkaaminen, on mahtava huomata kenttäeditorista löyvän omat, vanhat PS3:lla askarrellut tasot. Samoin tarrat ja muut palkkiot aikaisemmista peleistä ovat arkistossa valmiina. Seikkailu voi siis todella jatkua siitä mihin edellisellä polvella jäätiin. Allekirjoittanut pelasi aivan yllättyneenä (muistini on poistanut tämän arkistoistani) läpi oma kuusi vuotta sitten rakennetun pippelikenttän. Kaikki siis todellakin on mahdollista!
Vaikka LBP3 on genressään lähes täydellinen, saa se moitteita liiallisesta toistosta. Vaikka Little Big Planet 3 on saanut uusia ominaisuuksia ja sisältöä, on se edelleen se sama peli, joka julkaistiin PlayStation 3:lle vuonna 2008. Graafiset uudistukset ovat marginaalisia ja rajoittuvatkin lähinnä tekstuureihin, peilauksiin, resoluutioon, liikkeensumennukseen ja valaistukseen. Näitäkään ei välttämättä edes huomaa, ellei tiedä mitä etsii. Nyt viimeistään olisi toivonut Sumo Digitalin tuovan jotain radikaalia uutta, kun konsolipolvikin on vaihtunut.
Silti Little Big Planet 3 on todella hyvä ja aikaa kestävä lastenpeli, joka kannattaa ehdottomasti ostaa alakouluikäisille ajanvietteeksi ja oppimateriaaliksi.