Mainos

Welcome back commander… also to the consoles… 6 months after the PC release.

XCOM 2 saapuu nyt vihdoin myös konsolipelaajien saataville. Peli on täysin identtinen PC-version kanssa, joskin PC-version saamat päivitykset ovat mukana jo heti kättelyssä ja grafiikasta on luonnollisesti jouduttu tinkimään aavistuksen verran.

Mainos

Konsolikäännös toimii kuitenkin moitteettomasti ja ohjattavuus istuu ohjaimeen loistavasti – kuten oli asian laita myös edellisen Xcom konsoliporttauksen kanssa. Valitettavasti PC-versiotakin piinannut epäreiluus on edelleen läsnä ja tekoäly pelaa ajoittain eri säännöillä kuin pelaaja. Huijaavat muukalaiset ärsyttävät, mutta annettakoon se anteeksi.

Kaiken kaikkiaan konsoliversiota on toki optimoitu ja esimerkiksi Kimmon arvostelussa kritisoidut tekoälyn pohdintatauot eivät käy rasittamaan samoissa määrin kuin PC-versiossa.

“XCOM 2 on pieniestä puutteistaan huolimatta timanttinen tekele”

XCOM 2 on suoranainen pakkohankinta kaikille niille, jotka kaipaavat haastavaa, vuoropohjaista strategiapeliä konsolipuolelle. Se on pieniestä puutteistaan huolimatta timanttinen tekele eikä kilpailua konsolipuolella oikein muutenkaan ole, ei ainakaan yhtä laadukasta.

Pääset lukemaan XCOM 2 -pelin PC-arvion tästä.

ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
XCOM 2
90 %
Edellinen artikkeliNyt se vahvistui – Red Dead Redemption 2 saapuu vuoden kuluttua
Seuraava artikkeliPeliarvostelu: Sonic Boom: Fire & Ice
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.