Mainos

 

Percy Jackson (Logan Lerman) on 17-vuotias nuorimies, jonka tavisteinimaailma murenee, kun hänelle kerrotaan kuka hänen todellinen isänsä on. Ei kuka tahansa rekkakuski, vaan jo antiikin Kreikassakin tunnetuksi tullut meren jumala Poseidon (Kevin McKidd).

 

Mainos

Samaan syssyyn Percy joutuu keskittymään myös muihin uutisiin. Häntä nimittäin syytetään Poseidonin veljen, Zeuksen (Sean Bean), salaman varastamisesta. Mikäli salamaa ei palauteta määräaikaan mennessä, hyökkäävät kaikki jumalat toisiaan vastaan ja tavallisten kuolevaisten maailma tulee talloutumaan valtavien voimien jalkoihin. Percyn äiti (Catherine Keener) ajautuu myös tilanteen pyöritykseen joutumalla Manalaan pahan Haadeksen (Steve Coogan) panttivangiksi.

 

Percy ei kuitenkaan jää täysin toimintakyvyttömäksi yllättävän tilanteen edessä, vaan lähtee etsimään salamaa. Avuksi hän saa jo ihmismaailmassa luottoystävänä toimineen puolivuohi Groverin (Brandon T. Jackson), sekä puoliveristen antiikinaikaisella harjoitusleirillä tuttavuutta tehneen Annabethin (Alexandra Daddario).

 

Poseidonin poika

 

Percy Jackson – Salamavaras on viihdyttävää seurattavaa ja täyttä toimintaa koko elokuvan ajan. Näyttelijäsuoritukset toimivat ja mielikuvituseläimien ja puolieläimien animointi on onnistunut erinomaisesti. Juoni kulkee ja kuljettaa katsojan helposti Olympoksen jumalien ja puoliveristen sankareiden maailmaan.

 

Muutamia kysymyksiä elokuvan aikana kuitenkin herää. Jos kerran Olympoksen jumalilla on ollut pääsy kuolevaisten maailmaan jo antiikin Kreikan ajoista saakka, niin miksi he ovat hoksanneet vasta 90-luvun alussa, että tavallisia kuolevaisia voi käydä paneskelemassa vapaina aikoina? Kaikki puoliveristen harjoitusleirillä olevat nuorukaiset nimittäin ovat juuri 90-luvun alussa alkunsa saaneita.

 

Percy ja tämän tiimi

 

Toinen hämmennystä herättävä seikka ovat kentaurien ja puolivuohien ruuansulatusjärjestelmät. Kestävätkö niiden ruuansulatuselimistöt lihaa? Entä märehtiikö ihminen, joka on puoliksi vuohi? Ruokailutottumukset näyttävät olevan näillä tapauksilla vuohimaiset, sillä ainakin Grover natustelee elokuvassa limutölkkiä.

 

Yhtä kaikki, elokuva on hauska ja viihdyttävä. Yhteneväisyydet Harry Potterin kanssa ovat ohjaaja Chris Columbuksen ansiosta valtavat, joten Potter-faneille elokuva on varmasti jo valmiiksi tuttu ja siksi turvallinen valinta.

 

Percyn poppoo kohtaa toinen toistaan vaarallisempia ökkömönkiäisiä

 

Extoja on elokuvassa runsain mitoin, ja ne ovat HD-laatua. Extrat on myös tekstitetty suomeksi.

 

Bd-versiossa on kolme formaattia; BD, DVD ja Digital Copy, jonka voi kopioida kerran Windows –pohjaiseen koneeseen. Tätä yhtä mahdollisuutta ei siis kannata sössiä.

 

HL

 

Mainos