Mainos
Petteri Kaniini on varsinainen pörröperkele, joka tappaa yhden miehen ja saattaa toisen mielenterveysongelmiin. Kuulostaa kauhuelokuvalta, mutta on lastenleffa.

Ihanan pörröturrinen kaniini asustelee takkiin sonnustautuneiden ystäviensä kanssa Englannin maaseudulla. Pitkäkorvien agendalla on saada naapurinsedän viljelemät herkkuhedelmät ja -vihannekset omiin suihinsa. Naapurin setä haluaa puolestaan pitää itse satonsa. Sattumusten kautta Petteri Kaniini onnistuu aiheuttamaan naapurin äijän kuoleman, jonka johdosta tämän tilukset perii turhautunut lontoolasisukulaispoika, joka tulee tiluksille katsastamaan talon kunnon. Tästä alkaa eläin- ja ihmiskunnan välinen sota.

Mainos

Toimintaa ja huumoria

Petteri Kaniini on Beatrix Potterin lastensatuihin perustuva, animaatioelukoin koristeltu  näytelmäelokuva. Elokuvan tarina on lastenleffojen tyyliin vauhdikas touhuilu, joka sieppaa mukaansa ja pitää hyvin otteessaan. Elokuva tarjoilee perusdraamankaarensa lisäksi myös yllättävää vittuiluhuumoria, joka naurattaa aikuistakin.

Alle seitsemänvuotiaita lapsia saattaa hieman pelottaa elokuvan piinaavimmat räjäyttelykohtaukset ja tiivistunnelmaiset takaa-ajokohtaukset maaseudun kasvimailla. Onkin siis toivottavaa, että aivan pienokaiset eivät katselisi leffaa ilman vanhempain läsnäoloa. Muiltaosin Petteri Kaniini on oikein maittava lastenelokuva, joka viihdyttää kivasti.

Blu-ray:n ekstrat on katettu uudella minielokuvalla, making of -koosteella ja tanssivideolla.

Mainos