Mainos

Piscine Molitor Patel (Suraj Sharma) on nuori koulukiusattu poika. Hän keksii nokkelasti muuttavansa pissaamista muistuttavan oikean nimensä Piiksi, joka tarkoittaa coolia ympyrän halkaisijaa ja sen päättymätöntä desimaalia. Koulussa elämä ei vuosienkaan saatossa muutu helpommaksi ja kun perheen talous uhkaa kaatua, päättää iskä pakata perheen kamppeet ja lähtö Kanadaan muuttuu todeksi. Matkalla rahtialus kuitenkin haaksirikkoutuu ja Pi joutuu yhdessä vaarallisen Begalin tiikerin kanssa samaan pelastusveneeseen. Kun molempien henki on uhattuna, on vaihtoehtona vain tulla toimeen ja yrittää selviytyä.

 

Perhepalaveri

Mainos

 

Piin elämä ei ole asetelmastaan huolimatta tositapahtumiin perustuva survival-elokuva. Se on realisitisen oloinen fantasiaelokuva siitä miten ihminen ja tiikeri voi saavuttaa zenin kun tilanne sitä vaatii.

 

Leffan käsirkirjoitus on mahtava. Se vaikuttaa alusta asti uskottavalta ja tempaisee vahvasti mukaansa. Elokuva ei päästä irti katsojasta edes viime metreillä, jonka vuoksi Piin elämä -elokuvaa voi tituleerata helposti todella vaikuttavaksi elokuvaksi.

 

Merellä

 

Leffan visuaalinen toteutus on myös loistoesimerkki siitä miten 2D ja 3D -grafiikkaa yhdistelemällä saadaan aikaan hienoja elämyksiä. Elokuva toimii todella upeasti 2D-versiona, mutta unohtumattoman kokemuksen siitä saa 3D-lasit päässä. Tekniikassa ei ole oikaistu ja silmille pomppaavaa kauneutta on osattu hyödyntää juuri oikealla tavalla. Kuvasuhteita vaihtelemalla elokuva ottaa 3D:stä hivenen irti myös 2D-formaatissa.

 

Allas

 

Bonuksia löytyy peräti kahden tunnin verran. Luvassa on dokumentteja kulissien takaa, kuvagallerioita ja storyboardeja. Kaikkea mitä elokuvien visuaalisesta tekniikasta kiinnostunut voi kaivata.

 

Piin elämä on yksi vuoden siisteimmistä elokuvista, jota ei kannata jättää katsomatta.

 

Kristian Eloluoto

 

Mainos