Mainos

Tuhatpäinen joukko opiskelijoita saapuu joka kevät viettämään Spring Break -juhlaa kauniille Lake Victorialle. Kukaan ei kuitenkaan tiedä että pienen maanjäristyksen seurauksena Victorian pohjalta pääsee vapaaksi miljoonia vuosia vanhoja jättipiraijoita, jotka nylkevät kaiken veteen saapuvan lihan.

Paikallinen sheriffi (Elisabeth Shue) ja tämän apulaissheriffi (Ving Rhames) löytävät rannalta ensimmäisen ruumiin, jonka rangasta ei paljon lihaa löydy. Järveä ei voida kuitenkaan sulkea, sillä Spring Break on kaupungille tärkein vuosittainen tulonlähde. Ja ei aikaakaan kun 20 000 täydellisen vartalon omaavaan miestä ja naista joutuu satojentuhansien silppurifisujen lounaaksi. Seriffeillä onkin sitten täysi työ keksiä ratkaisu yhdessä kalatutkija Mr. Goodmanin (Christopher Lloyd) kanssa, miten saada kitkerät säynävät kuriin.

Tytöt tahtoo bailaa, pojat tahtoo nähdä nännit.

Mainos

Piranha 3D on The Hills Have Eyes -ohjaaja Alexander Ajan uudelleenlämmittely 1980-luvun klassikkokauhuleffa Piranhasta. Ajan tekele onkin varsin onnistunut kauhuelämys. Leffa lähtee käyntiin tehokkaasti ja onnistuu ylläpitämään jännityksen erittäin hienosti loppuun asti. Lopussa on toki vielä yllätystwisti, joka jättää oven kauniisti avoimeksi jatko-osaa varten.

Poliisit pelastavat ne jotka pelastettavissa ovat.

Leffa on pullollaan isotissisiä pornotähtiä, jotka ovat ihan kiva idea, mutta ei tuo elokuvaan mitään lisäarvoa. Päinvastoin, tämä antaa ymmärtää että elokuva on tarkoitettu ainoastaan mieheille, vaikka naiskatsojia elokuva viihdyttää aivan yhtälailla.

Viihdyttävyyttä tukee erittäin hienosti tehty 3D. 3D:tä on osattu hyödyntää juuri siten miten sitä kuuluukin, eli kamaa ammutaan silmille jatkuvasti. Jos sellaista ei tapahdu leffassa, voi 3D:n jättää suosiolla pois. Piranha, My Bloody Valentine, Matka maan keskipisteeseen ja Final Destination ovat ainoat 3D-leffat, jotka ovat osanneet tätä varsinaisesti hyödyntää.

Piraijanruokaa...

Piranha 3D -Blu-ray sisältää sekä 2D- että 3D-versiot elokuvasta. 3D-version katsomiseen tarvitaan tosin 3D yhteensopiva BD-soitin, televisio ja erikseen ostettavat 3D-lasit. Tämä on kuitenkin investointi, joka kannattaa tehdä, sillä suuri osa tulevista elokuvista tullaan julkaisemaan myös 3D:nä, samassa paketissa 2D-version kanssa.

Bonuksia levyltä löytyy hintsusti, mutta kestoa niillä on roimasti. Esim. making of kestää melkein pari tuntia.

Leffa on pullollaan paljaita tissejä ja peppuja.

Hyvän kauhun, tissien ja silvotun peniksen ystävälle Piranha 3D on suurta herkkua, joka kannattaa ehdottomasti katsoa 3D:na. 2D-versiosta saa kuitenkin myös erittäin hyvää viihdettä puoleksitoista tunniksi.

KE
 


plussat:
+ 3D tulee silmille
+ visuaalinen ilme ja värimäärittely
+ kauhu toimii koko keston ajan
+ mukana myös huumoria
+ maskeeraus on näyttävää

miinukset:
– liikaa paljaita tissejä naiskatsojien makuun
– osa kala-animaatioista näyttää viimeistelemättömiltä
– päähenkilöpariskunnan suhdetta ei käsitelty tarpeeksi

Mainos