Mainos

Disneyn merirosvoseikkailusarja sai viidennen osansa, joka on helposti koko leffasaagan huonoin. Itse Orlando Bloom kutsui sitä ”pieneksi rebootiksi”.

Elokuvan tarina alkaa tietysti meriltä. Kauhujen kummituskapteeni Salazar saa kuulla kapteeni Jack Sparrow’n olevan elossa ja omistavan kompassin, jonka avulla aavelaivan miehistö voisi vapautua ikuisesta kirouksesta. Niinpä päihteisiin taipuva Sparrow joutuu uusiin väkisin väännettyihin ongelmiin ja vapauttaa vahingossa haamut. Mikä pahinta, kummituslaiva rakastaa ryöstöretkien sijaan ihmisten tappamista. Sparrow voi korjata ongelman ainoastaan kohtaamalla palasen Kreikan mytologiaa.

Mainos

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge on aiempia synkempi ja asteen verran kauhumaisempi kuin aiemmat leffat. Pelottavan siitä tekee tumma tunnelma ja kummituskapteeni Salazar. Kauhua leffa ei kuitenkaan ole, mutta elokuvan yleinen tunnelma rajoittaa edellisistä osista tuttua hulluttelua ja seikkailua. Elokuva onkin seikkailun sijaan enemmänkin kilpajuoksua aikaa vastaan, joka on toteutettu äärimmäisen pitkäpiimäisesti.

Ohjaajat Joachim Rønning ja Espen Sandberg tekevät kuvakerronnallisesti mallikasta työtä, joten aivan puhtaasti ohjaajien vika elokuvan väsyneisyys ei ole. Johnny Depp ei ole itse aivan samanlaisessa vedossa, joka johtui kuvausten aikana tapahtuneesta erokriisistä. Depp eroi kuvausten aikana pitkäaikaisesta näyttelijävaimostaan Aber Heardista, joka sai miehen maahan ja myöhästelemään tunneilla kuvauspäivien aikana. Suru näkyy miehen habituksessa ja silmissä.

Vaikka elokuva on täynnä vauhtia, on se täysin sisällyksetön. Tarina on heikko ja tylsä. Tarinankerronta laahustaa, eikä etene edellisten osien tapaan. Leffa on silti vieläpä elokuvasarjan lyhytkestoisin vain hieman yli kahdella tunnilla. Todellista kestoa tarinalle olisi noin 45 minuuttia.

Elokuvan Blu-ray-versio on runtattu eri painoksiin, mutta yksilevyisessäkin versiossa on ekstroja vaikka millä mitalla. Kulisseihin kurkataan kahdeksan minidokkarin myötä. Lisäksi tyrkyllä on poistettuja kohtauksia, naurukela ja kommenttiraita. Kiekko on kunnossa, harmi, että leffa ei.