Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Pirates of Caribbean: vierailla vesillä (Blu-ray 3D + Blu-ray)

Pirates of Caribbean: vierailla vesillä (Blu-ray 3D + Blu-ray)

Mainos

Yllättävän onnekas kapteeni Jack Sparrow (Johnny Depp) joutuu jälleen uusiin merirosvoseikkailuhin sekaantuessaan ikuisen nuoruuden lähdettä etsivään retkikuntaan.

Jack törmää samalla myös eksäänsä (Penélope Cruz), joka pistää miehen pään ja vatsan sekaisin häikäilemättömällä olemuksellaan. Kumpi onkaan pelottavampi ilkeä kapteeni Mustaparta (Ian McShane) vai nainen menneisyydestä? Siinä Jackillä pulmaa kerrakseen.

Neljäs Pirates of Caribbean elokuva jatkaa samaa kaavaa, mitä kolme aikaisempaakin; mahtipontisesti tehtyä seikkailua köyhällä juonella varustettuna. Tällä kertaa mahtipontisuutta on nostatettu kolmiulotteisuuden voimin, joka jää kyllä melko laimeaksi kokemukseksi. Elokuvassa on kyllä näyttävät hetkensä, mutta leffa toimii kaksiulotteisesti aivan yhtä hyvin.

Näyttelijät ovat elokuvan parasta antia. Johnny Depp ja kumppanit hoitavat homman kotiin erittäin hulvattomasti ja varsinkin Deppin Jack Sparrow -hahmo toimii jälleen tragikoomisen viihdyttävänä onnenpekkana. Myös Penélope Cruzin rooli on onnistunut, mutta eipä paljon vähempää olisi ammattinäyttelijältä voinut odottaakaan.

Mainos

Vaikka Pirates of Caribbean: vierailla vesillä on viihdyttävä paketti, toistaa se itseään jo niin totutulla tavalla, että siinä ei ole mitään joka jaksaisi koukuttaa. Elokuvan alku on melko kuivakka, ja kaikki muu epäoleellinen olohuoneessa vie mielenkiinnon leffasta. Kun elokuva vihdoin käynnistyy, huomaa katsoja viihtyvänsä, mutta loppujen lopuksi elokuva on erittäin turha. Sillä ei juuri ole uudelleenkatsomisarvoa, paitsi jos leffan haluaa katsoa välttämättä sekä kolmiulotteisena, että kaksiulotteisena.

Blu-rayn kuva on herkullisen terävää ja ääni on jopa 7.1-tasoinen häviötön herkkupala. Bonuspuolelta löytyy vain naurukela ja Lego Pirates of Caribbean -trailereita. Bonuksissakaan ei siis ole hurraamista.

Mainos