Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Pirates of the Caribbean – Kuolleen miehen kirstu (BD)

Pirates of the Caribbean – Kuolleen miehen kirstu (BD)

Mainos

Ykkösosan jälkeen Will Turner (Orlando Bloom) ja Elizabeth Swan (Keira Knightley) ovat menossa naimisiin, kunnes heidät vangitaan kuolemantuomioon – muka tuhmista tekosistaan.

Samaan aikaan Johnny Deppin hahmo Kapteeni Jack Sparrow on velkaa sielunsa legendaarisen Lentävä hollantilainen -aluksen kapteenille Davy Jonesille, joka näyttää erehdyttävästi mustekalalta. Jackin pitää keksiä keinot huijata Davya ”kuolleen miehen kirstun” avulla.

Toinen Disneyn ja Bruckheimerin merirosvoseikkailu, jota ei alunperin pitänyt tehdä lainkaan on vuorotellen tiukkaa ja tylsää tykitystä kahden ja puolen tunnin ajan. Kokonaisuudessaan leffa on kuitenkin mahtavaa viihdettä, joka on rakennettu isolla rahalla, mutta penniä venyttäen kulissien takana.

Leffan tarina on yllättävän monisyinen ja se vieläpä onnistuu pysymään toimivasti kasassa koko ylipitkän keston ajan.

Mainos

Disney suostui kakkos-osan tekemiseen sillä ehdolla että samaan aikaan tehdään myös kolmas veijaritarina. Elokuville budjetoitiin niukkaa 200 tuotantopäivää, mutta niukkuus ei todellakaan tule leffasta ilmi.

Blu-ray -versio leffasta on hauska paketti. Se sisältää kaksi levyä (n. 7 tuntia), joista ensimmäisellä on leffa pirullisen hyvällä kuvalla ja pakkaamattomalla 5.1 -ääniraidalla. Lisäksi levyltä löytyy hauska noppapeli, jota leffassakin tovi pelataan. Peli on toteutettu mallikkaasti ja sen parissa saattaa useampi tovi kierähtää. Kakkoslevyltä löytyy puolestaan monta erittäin mielenkiintoista dokumenttia kakkos ja kolmos Piratesin tuotannon vaiheista ja vaikeuksista yli tuhannen ihmisen voimin. Lisäksi levyllä perinteisiä CGI -dokkareita, trailereita ja valokuvia, mutta valitettavasti normaalina SD-laatuisena.

Mainos