Mainos

Eva (Tilda Swinton) ja Franklin (John C. Reilly) tapaavat, rakastelevat ja tulevat raskaaksi. Yhdeksän kuukauden kuluttua kohdusta pomppaa maailmaan suloinen pikkupoika, joka saa nimekseen Kevin (Rock Duer). Kevinillä on koliikki ja hänen äitinsä on aivan loppu pienokaisen kanssa. Kun vuodet vierivät joutuu äiti kamppailemaan Kevinin (Jasper Newell) rakkaudesta, sillä poika tuntuu vihaavan äitiään yli kaiken ja rakastavan vain isää. Isä luulee että äiti vain huijaa, vaikka todellinen huijari onkin pikku-Kevin.

Murrosiässä Kevin (Ezra Miller) alkaa olla jo todella hankala. Myös isä saa kokea kevinin pahuuden, kun perheeseen syntyy pikkusisko Celia (Ashley Gerasimovich). Kun vanhemmat sitten neuvottelevat Kevinin kohtalosta, päättää poika yllättää kaikki tekemällä jotain, mikä ei todellakaan ole hyväksyttävää.

Pikku-Kevin
Lapsi-Kevinin rooliin on valittu uskottavaa psykopaattia esittävä Jasper Nevell, joka muistuttaa liikaa allekirjoittaneen sukulaispoikaa.

Mainos

Lionel Shiverin romaaniin perustuva fiktiivinen tarina koulusurmaaja Kevinistä ja tämän vanhemmista on todella creepy elokuva. Ilkeämielinen Kevin on tehty leffassa aidon oloiseksi ja tämän vanhempiin on kiusallisen helppo samaistua. Leffan leikkaus on toteutettu erikoisesti ja juuri tämä pitää mielenkiinnnon yllä, varsin rauhallisesti etenevässä leffassa.

Teini-Kevin
Teini-Kevin muistuttaa ulkonäöltään aasialaista, vaikka molemmat vanhemmat ovat amerikkalaisia.

Poikani Kevin on raaka, mutta se ei mässäile yhtään väkivallalla. Vaikka elokuvassa tapahtuu julmia, ei katsojaa pelotella yhtäkkisillä säikähdyskohtauksilla ja koulusurmatkin ovat toteutettu varsin maltillisesti, mietoja aseita käyttäen.

Poikani Kevin on hieno elokuva kaikessa realistisuudessaan, epärealistisuudessaan kuin tunnelmassaankin.

Poliisi vie

BD:n lisämateriaaliosastoa ei ole, eikä leffan kohderyhmää tämä varmasti paljoa kosketakaan. Tekijöiden ja varsinkin itse kirjailijan kommentit olisi ollut kuitenkin kiva kuulla.

KE

Mainos