Mainos
Vuonna 1984 valmistunut ensimmäinen Poliisiopisto-elokuva toi mukanaan suuren yllätyssuosion, joka valtasi nopeasti koko telluksen. Elokuvalle kyhättiin pikaisesti jatko-osa jos toinenkin ja vielä 1990-luvun lopussa se sai seitsemännen osansa. Nyt kaikki Poliisiopisto-leffat on pakattu samoihin kuoriin, teräväpiirtoisina.
 
bd
 
Ensimmäiset kolme Poliisiopisto-leffaa ovat hauskoja ja mukaansatempaavia kasarisekoiluja. Sen jälkeen päähahmot alkoivat huveta ja vain muutamat tutut kasvot jaksoivat roikkua kuolevan saagan loppuun asti. Loppupään leffat ovat toinen toistaan huonompia, mutta ensimmäiset kolme kantavat koko saagan hyvää mainetta.
 
Lisämateriaalia löytyy jokaisen leffan omalta kiekolta erikseen, usein vain hyvin vähän. Nostalgisia klippejä on kuitenkin kiinnostavaa vilkuilla.
 
BD tekee hyvää elokuville, sillä allekirjoittanut ei ainakaan koskaan ole nähnyt näin paljon yksityiskohtia vanhoissa komediaklassikoissa. VHS-kuvanlaadusta pinttyneet kultaiset muistot saavat kivasti uutta potkua teräväpiirrosta.
 
Poliisiopisto-boksi on mitä parhain joululahja perheeseen, jossa on jo tekstityksiä lukemaan kykeneviä lapsukaisia tai nostalgiannälkäisiä kolmekymppisiä.
Mainos