Mainos

Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) ja Mike Zavala (Michael Peña) ovat LAPD:n poliiseja, jotka rakastavat työtään ja toisiaan kuin veljiä. He ovat niin kovaotteisia ja innostuneita, että saavuttavat toimillaan sankarin maineen alle aikayksikön, mutta liian syvälle alamaailmaan sukeltaessaan he joutuvat kohtaamaan meksikolaisen mafian kalman kouran. Miten pitkälle poliisit ovat valmiita menemään, ennen kuin iso raja tulee vastaan?

Autossa

Dokumantaaristyylisesti kuvattu End of Watch (vahtivuoron loppu) eli suomeksi "Poliisit" on todella viehko ja kiinnostava, poikkeuksellinen poliisielokuva. Se sekoittelee hienosti draamaa, CSI-tyylistä tutkiskelua ja tiivistunnelmaista toimintaa.

Mainos

Tulipalo

Leffan taustalta löytyy S.W.A.T. ja Training Day -elokuvien käsikirjoittaja David Ayer. Miehelle pitää nostaa hattua, sillä ohjaus, käsikirjoitus ja toteutus on todella onnistunut. Katsoja hyppää kuin suoraan Los Angelesin poliisilaitokselle ja sitä kautta enkelten kaupungin syvimpiin ghettoihin.

Allekirjoittanut on itsekin laahustellut samoilla ghetoilla, mutta oikeasti tunnelma ei aivan yllä samoille leveleille elokuvan kanssa. Vaikka Comptonissa tai Lakewoodissa onkin eurooppalaiselle kohtuullisen kuumottava tunnelma, on elokuvaghetot kuitenkin oikeisiin verrattuna omaa luokkaansa.

Moikka

Bonuslaari on tyhjä, mutta itse leffa on loistokas. Se soveltuu erityisesti kaikkien toiminta-, poliisi- ja rikoselokuvien ystäville, mutta myös draamanrakastajat saavat leffasta hyvää viihdykettä.

Mainos